Beşiktaş Başakşehir maçının skandal hakemi Suat Arslanboğa için karar verildi

Abone ol

Beşiktaş ile Medipol Başakşehir arasında oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan maçta iki skandal karara imza atan hakem Suat Arslanboğa ile ilgili Merkez Hakem Kurulu kararını verdi.

Üst üste gelen "kural hatası" tartışmalarından sonra Beşiktaş-Başakşehir maçındaki hakem Suat Arslanboğa'nın performansı haftaya damga vurdu. Otoriteler, Suat Arslanboğa'nın Beşiktaş'a kıyak geçtiğini savundu.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; planlanan program çerçevesinde Süper Lig hakemleri ve yardımcıları dün akşam kampa alındılar, bugün bir günlük eğitim seminerinden geçecekler. MHK ve eğitimci Jaap Uilenberg’in özellikle son haftayı analiz etmesi bekleniyor.

“Uzun bir dinlendirme”
MHK Başkanı Zekeriya Alp’in en titiz olduğu konu hakemin sahadaki otoritesini kaybetmesi. Suat Arslanboğa’nın siyah-beyazlı oyuncu Ljajic’in kendisine fiziki temasına kırmızı kart çıkarmaması, “uzun bir dinlendirme” cezasının habercisi oldu.

VAR niçin çağırmadı?
Arslanboğa’nın ligin ilk yarısında Süper Lig’de maç yönetme şansı kalmadı. En az dört hafta dinlenmesi beklenen Arslanboğa’nın daha sonra da ancak TFF 1. Lig ve VAR’da şans bulması bekleniyor. VAR’daki Halis Özkâhya’nın da Başakşehirli Gulbrandsen’in Beşiktaşlı Douglas tarafından indirilmesinde “bariz gol şansı” değerlendirmesini yapamaması geceye damga vuran ikinci hakem hatası olarak gösterildi.

Fahiş bir hata oldu
Arslanboğa’nın ilk yarıda çaldığı son düdük sonrasında VAR’ın, burada bir “inceleme önermemesi” fahiş bir hata oldu. Düdük sonrası olsa bile önce kırmızı kartın çıkması, sonra atışın yapılması VAR protokolüne uygundu.

Günün Önemli Haberleri