Ben bir aya kalmaz ölürüm

Abone ol

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde bıçaklanarak öldürülen öğrenci Şimşek, öleceğini hissetmiş.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Hasan Şimşek'in 20 gün önce annesine, "Ben bir aya kalmaz ölürüm" dediği öğrenildi.

Üniversite kampüsünde ülkücü ve sol görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda bıçaklanarak hayatını kaybeden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi 2. sınıf öğrencisi Hasan Şimşek'in (20), öleceğini önceden hissedip yakınlarıyla paylaştığı öğrenildi.

20 gün önce dedesi Hüseyin Şimşek (66) nefes darlığı sebebiyle Kütahya Devlet Hastanesi'ne yatırılan öğrencinin annesine, "Ben herhalde dedemden önce öleceğim" dediği öğrenildi. Annesinin, "Daha okulunu bitirip askere gideceksin. Sana kız istemeye gideceğiz. Ölmek fikri de nereden çıktı?" demesi üzerine Şimşek'in, "İçime doğdu, bir aya kalmaz öleceğim. Sakın kız istemeye gitmeyelim, onun da başını yakmayalım" yanıtını verdiği belirtildi. Dede Hüseyin Şimşek'in ise gencin hayatını kaybettiği gün hastaneden taburcu olduğu kaydedildi.

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayı terör kapsamında soruşturmak üzere Hasan Şimşek'le ilgili dosyayı Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istediği öğrenildi.

Öte yandan olayla ilgili bir kişi daha gözaltına alındı. Olaylara karışan Y.Ç. isimli öğrenci de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Günün Önemli Haberleri