BDP AK Parti'den rahatsız!

CHP'nin bu tavrını ve konu hakkındaki sorularını anladıklarını belirten BDP'li vekiller ise, AK Parti ile başbaşa kalmaktan ve süreç için üstü kapalı öne sürülen şartlardan son derece rahatsız.

Nesrin YILMAZ nesriny@internethaber.com

Çözüm sürecinde CHP ve MHP'nin sahnenin uzağında bulunup fotografa uzaktan bakması iktidar ve çözüm sürecini destekleyenlerde bir hayal kırıklığı yaşatıyor yaşatmasına ama BDP en çok CHP'ye kırgın.

MHP'nin sürece karşı tavrını anlıyor ve onlardan çok daha fazla bir şey beklemiyorlar ama CHP'nin yanlarında olması gerektiğine inançları tam.

AK Parti ile daha önce çok fazla sorun yaşamış olan BDP, bu süreçte zaman zaman yanında CHP'yi bulmuştu.

Ama şimdi CHP'nin sürecin karşısında bir görüntü vermesi ve BDP'nin AK Parti ile kol kola vermiş bir fotoğrafla kamuoyunun önüne çıkmış olmasından çok rahatsızlar.

Daha önce de konuştuğum bazı BDP'li milletvekilleri, din eksenli bir partiyle bizi neden başbaşa bırakıyor CHP diyerek isyan etmişti. BDP'li hemen hemen bütün milletvekilleri CHP'yi sürecin içinde görmek için çok istekli.

Bugün konuştuğumuz BDP İstanbul milletvekili A. Levent Tüzel de, bu durumu doğruladı. CHP'nin sosyal demokrasiyle beslendiğini, sürece bu nedenle destek vermesi gerektiğini söylerken bir yandan da CHP'nin kafasındaki soru işaretlerinin de haklı olduğunu söyledi.

Ama, ne olursa olsun, barış için CHP BDP'nin yanında olmalı, bütün BDP'lilerin isteği bu.

Peki CHP bu teklife yanaşacak mı?

CHP'nin ise bu konuda tavrı net. Devam eden sürecin bilinmezlerini öne sürerek, şeffaf olmamasına tepki veren CHP, bu çağrıya olumlu bir yanıt verecek gibi görünmüyor. CHP'nin düşüncelerinden biri de, AK Parti'nin yapmak istediklerine destek amaçlı CHP'nin bu işin içinde olmasını istemesi.

CHP'nin bu tavrını ve konu hakkındaki sorularını anladıklarını belirten BDP'li vekiller ise, AK Parti ile başbaşa kalmaktan ve süreç için üstü kapalı öne sürülen şartlardan son derece rahatsız.

Bunlardan biri de Başkanlık sistemi.

Hükumetin önerdiği Başkanlık sistemine hiçbir şekilde olur vermeyeceğini söyleyen BDP, Başkanlık modelini tartışabiliriz, ama tüm yetkileri elinde toplayan bir sisteme asla prim vermeyiz diyor.

CHP, geri çekilme gerçekleşirse ne yapacak, BDP'nin çağrısına olumlu bir cevap verecek mi bilinmez ama BDP AK Parti ile yanyana duruyor olmaktan son derece rahatsız ve CHP'nin sürece dahil olması en çok BDP'yi rahatlatacak.