BBP'den hükümete sert İsrail eleştirisi

Abone ol

Büyük Birlik Partisi-BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetten İsrail'le ilişkilerin normalleşmesine yönelik gelen açıklamaları sert dille eleştirdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Adalet ve Kalkınma Partisine İsrail ile dostluk hayırlı olsun. 'İsrail halkı ve devleti bizim dostumuzdur' cümlesini iktidar partisi sözcüsünün ağzından duyduk. Bunu nasıl düzeltecekler, nasıl açıklayacaklar bilmiyorum" dedi.

2015 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Destici, Mavi Marmara olayından sonra Türkiye'nin özür, tazminat ve abluka şartlarını İsrail'den istediğini anımsattı. 

AK Parti'nin, İsrail'in bu üç şartı yerine getirmeden yakın ilişkiler kurmasının yanlış olacağını belirten Destici, "İsrail ile ilişkiler vallahi hayırlı olsun. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne İsrail ile dostluk hayırlı olsun. 'İsrail halkı ve devleti bizim dostumuzdur' cümlesini iktidar partisi sözcüsünün ağzından duyduk. Bunu nasıl düzeltecekler, nasıl açıklayacaklar bilmiyorum. Önce kendi tabanlarına bunu açıklamaları gerekir" diye konuştu.

REFORM PAKETİ ELEŞTİRİSİ

64. Hükümet'in reform programını da değerlendiren Destici, "Bu reform paketi, 1 Kasım'da iktidara yeni gelmiş bir partinin açıklamaları sanki" ifadesini kullandı.

Destici,  "Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi ve Stratejik Araştırmalar Merkezi" kurulması ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini ve araştırma merkezi binasının ise Beşevler ile Tandoğan arasında olacağını söyledi.  Araştırma merkezinde, Yazıcoğlu'nun oğlu Furkan Yazcıoğlu'nun da içinde olduğu bir yönetim kurulacağını anlatan Destici, yönetimin özellikle akademisyenlerden ve üniversite öğrencilerinden oluşturulacağını kaydetti.

AZİZ SANCAR'A TEŞEKKÜR

Destici, 2015'te çoğunlukla olumsuz olayların meydana geldiğini ancak güzel olayların da yaşandığını dile getirerek, "Güzel olayların başında, Aziz Sancar'ın bütün milletimize ve ülkemize yaşattığı bir gurur var. Kendisine şahsım, camiam ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YENİ ANASAYA ÇALIŞMALARI

Bir gazetecinin, "Başbakan'ın yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili Meclis dışındaki partilerle ve sizinle görüşme yapması olası mı? Sizin bu konuda önerileriniz var mı" şeklindeki sorusuna Destici, "Şu ana kadar bize böyle bir talep gelmedi, ama çalışmalarımız var. Meclis'te kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na da partimizin yeni anayasa ile ilgili fikirlerini ve düşüncelerini, taslak metnini kendilerine sunmuştuk. Ama bize görüşme talebi gelirse, olumlu karşılarız ve olumlu değerlendiririz. Türkiye'de yeni sivil ve demokratik bir anayasa kurulması için elimizden gelen gayreti gösteririz" yanıtını verdi.

Günün Önemli Haberleri