BBP de 'erken seçim' dedi

Abone ol

Erken seçim çağrısı yapan muhalefet liderlerine BBP Genel Başkanı Topçu da katıldı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Mahalle ağzıyla sataşmalar, suni çatışmalar ve karşılıklı şova dayalı bir anlayışın hakim olduğu siyaseti benimsemiyoruz ve bir an önce erken seçim yapılsın istiyoruz'' dedi.

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, ''Balyoz darbe planı'' iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan emekli kuvvet komutanlarının mahkemeye sevk edilmesine gerek duyulmadan savcılıktan serbest bırakılmasının ''kamuoyu tarafından yadırgandığını ve yargıya çeşitli baskılar yapıldığı noktasında bir kısım şüpheler doğurduğunu'' ileri sürdü.

Açıklamasında ''Büyük bir hengame ve sansasyonla gözaltına alınan şahıslardan alt rütbelerdeki bazı şahıslar tutuklanırken kuvvet komutanlarının serbest bırakılması ve sonrasında yapılan açıklamaların kamuoyunu tatmin etmemiştir'' görüşüne yer veren Topçu, oldukça ciddi iddiaların söz konusu olduğu bir soruşturmanın ''bir anda rafa kaldırıldığını ve en önemli kişilerin soruşturma dışında bırakıldığını'' savundu.

Topçu, açıklamasında şunları kaydetti:

''Soruşturmadaki dehşetengiz iddiaları her platformda bir nevi abartılı şekilde gündeme getirip, bunun üstünden siyasi nemalanmanın yollarını arayan hükümet, soruşturma ciddi noktalara dayanınca topu yargıya atarak, sorumluluktan kaçmaktadır. Hükümet yanlış yapmıştır. Hükümet demokrasi sınavından geçememiştir.

Yargı mensupları da kendilerine yönelik herhangi bir yönlendirme veya baskı yapıldıysa bunu bir an önce kamuoyu ile paylaşmalıdır. Şayet yargıya herhangi bir yerden herhangi bir baskı uygulandıysa bu bir skandaldır.

Mahalle ağzıyla sataşmalar, suni çatışmalar ve karşılıklı şova dayalı bir anlayışın hakim olduğu siyaseti benimsemiyoruz ve bir an önce erken seçim yapılsın istiyoruz. Mevcut TBMM'nin yenilenmesi ve 24 saat kesintisiz demokrasinin işlemesi için kökten reformlar yapacak, sadece milletine karşı sorumlu olacak ve sırtında küfesi olmayan muktedir kadroların iş başına gelmesi elzemdir.''

Günün Önemli Haberleri