BBP 100 bin Ermeni'yi gönderecek

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, iktidara geldikleri gün Türkiye'deki 100 bin kaçak Ermeni'yi sınırdışı edeceklerini açıkladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ermenistan, Karabağ'da işgal ettiği topraklardan çekilmezken, sözde 'soykırım' masalıyla, bütün dünya devletlerini Türkiye'ye karşı yaptırıma zorlarken, biz de buradaki 100 bin kaçak Ermeni'ye müsaade etmeyiz. BBP iktidara geldiği gün, onları olduğu gibi Erivan'a, Ermenistan'a geri göndereceğiz" dedi.

Destici, partisinin 22. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, İç Kale Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, milletin birinci probleminin işsizlik, açlık ve yoksulluk olduğunu, yaklaşık 50 milyon kişinin bu sıkıntılarla yaşadığını savundu.

Türkiye'nin bir diğer büyük sorununun ise terör olduğunu belirten Destici, "Milletimize taahhüdümüzdür, iktidarımızın bir yılı içerisinde Türkiye'yi, büyük Türk milletini, PKK ve terör belasından kurtaracağız" diye konuştu.

Destici, Çözüm Süreci'nin, "bölünme, ayrışma ve parçalanma" olduğunu iddia ederek, Güneydoğu Anadolu'nun birçok ilçesinde, şehrinde güvenliğin kaybolduğunu, paralel yapıların oluşturulduğunu ileri sürdü.

Cizre'de yaşanan olaylara değinen Destici, "Bir ilçede güvenliği sağlayamıyorsanız, ilçeyi yönetemiyorsanız, o koltukta bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olarak nasıl oturuyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanı, sarayda hergün birilerini ağırlıyor. Benim Sayın Cumhurbaşkanına tavsiyem, bir de Cizre'de, Şırnak'ta, Hakkari'de ağırlayın, Sarayda ağırlamak kolay. Orası da bu vatanın toprağı değil mi" dedi.

Destici, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, iktidarın, asla sivil, demokratik bir anayasa yapamayacağını savundu.

AKLINI BAŞINA ALACAKLAR

Hangi etnik kökenden gelirse gelsin, hangi mezhebe sahip olursa olsun herkesi kucaklayacaklarını, gayrimüslimlerin huzur içinde yaşamasını sağlayacaklarını ifade eden Destici, şunları kaydetti:

"Ama, öbür taraftan Ermenistan, Karabağ'da işgal ettiği topraklardan çekilmezken, sözde 'soykırım' masalıyla, bütün dünya devletlerini Türkiye'ye karşı yaptırıma zorlarken, kendi sınırları içinde, bir tane bile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına, bir Müslüman'a yaşama hakkı vermezken, biz de buradaki 100 bin kaçak Ermeni'ye müsaade etmeyiz. BBP iktidara geldiği gün, onları olduğu gibi Erivan'a, Ermenistan'a geri göndereceğiz. Aklını başına alacaklar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğünü, ağabeyliğini kabul edecekler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin taleplerini kabul edecekler. Ermenistan, Azerbaycan'da işgal ettiği topraklardan çekilecek. Sözde 'soykırım' iddiasından vazgeçecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletine karşı girişmiş olduğu bütün kötülüklerden vazgeçecek."

Destici, BBP iktidarında Türkiye'nin temel problemlerini çözeceklerini sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri