Bayramda hava nasıl olacak?

Abone ol

Hem bayram, hem şeker gibi tatil var. Planlarınızı yapmadan önce havaya bir gözatın deriz. Çünkü hem yağmur hem güneş var.

Türkiye, bayramı açık ve sıcak bir havada geçirecek. Özellikle bayramın ikinci ve üçüncü günü sıcaklıkların 5-6 derece daha artması bekleniyor. Ancak bayramın son gününde Marmara’da yağış görülebilir.

Arife gününe kadar kuvvetli yağmurlar bekleniyor. Bugün ve Cumartesi günü Marmara Bölgesi’nden itibaren Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne kadar ülkenin büyük bir bölümünde yağmur görülecek.

Hafta sonu sıcaklıkta düşüş olacak, etkili olacak rüzgarlar nedeniyle soğuk bir hava bekleniyor. Pazartesi günü batı ve iç kesimlerde hava açmaya başlayacak.

BAYRAMDA SICAKLIK ARTIYOR

Bayramın birinci gününden itibaren ise sıcaklıklar yükselmeye başlıyor.

Özellikle bayramın ikinci ve üçüncü günü, açık ve sıcak bir hava olacak. Sıcaklıklar, 5-6 derece daha yükselecek. Ancak bayramın son gününde Marmara Bölgesi’nde yağmur bekleniyor.

TATİLCİLERE UYARILAR

Bayram tatili için yola çıkacaklar, yolda kuvvetli yağmurla karşılaşabilirler. Bu yüzden de trafikte çok dikkatli seyretmeleri gerekiyor.

Cumartesi ve Pazar günü, Marmara ve Ege’de rüzgarlar çok kuvvetli esecek, fırtına da görülebilir. O nedenle feribot seferlerinde aksamalar yaşanabilir.

Günün Önemli Haberleri