Battal İlgezdi'nin 'dangalak' dediği CHP'li vekil Hüsnü Bozkurt ne demişti?

Abone ol

CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi, partisini ve Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a 'dangalak' dedi. Sert sözler sonrası herkes Bozkurt'un ne dediğini merak etti.

31 Mart yerel seçimleri için CHP’den yeniden Ataşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Battal İlgezdi, CHP ve Kılıçdaroğlu hakkında sert eleştirilerde bulunarak, “Be kardeşim, siz 40 senedir bu ülkede iktidar değilsiniz. Önce oturun kendinizi eleştirin. Vatandaşın sorununu çözüyor musun? Gidiyor musun ayağına? Yok. Gitmediğin yer, tutmadığın el senin mi? Değil.” dedi.

Bu resmen darbedir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini “kontrollü darbe” olarak tanımlamasını da sert bir dille eleştiren İİlgezdi, “O (Kılıçdaroğlu) da yetmiyor, Konya Milletvekili çıkmış, dangalak, o farklı bir şey söylüyor. Atın bu adamı partiden kardeşim dedim.” ifadelerini kullandı.

CHP'yi karıştıran bu açıklamalar sonrası o ismin CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt olduğu ortaya çıktı. Peki İldgezdi'ye "dangalak" dedirten Bozkurt neler söylemişti? Halk TV'de programa katılan Bozkurt tartışılan sözlere imza atmıştı. İşte merak edilen o açıklamalar: 

Bir defa hükümete yönelik hiçbir girişim yok

"15 Temmuz asla askeri darbe değildir. Darbenin hedefi siyasi iktidarı oluşturan hükümeti görevden uzaklaştırmaktır. Bir defa hükümete yönelik hiçbir girişim yok. Ama darbeden çok daha vahim emperyalist işgal planı. Türkiye cumhuriyetinin varlığının en temel nedeni olan ordusunu çökertme ve Türkiye cumhuriyetini felç etmeye yönelik emperyalist işgal planıdır." 

Günün Önemli Haberleri