Başkent EDAŞ açıklaması bomba Güllü Demir'in evinin elektriği gerçekten kesik miydi?

Abone ol

ANKARA Keçiören'de oturan Güllü Demir'in 4 aydır elektriklerinin kesik olduğu söylenmişti. Kemal Kılıçaroğlu da bu sebeple Güllü Demir'i ziyaret etmiş ve karanlıkta onunla oturmuştu. Enerji Bakanı Fatih Dönmez elektrikleri kesik değildi açıklaması yapınca ortalık karıştı. Peki kim doğru söylüyor? Gözlerin çevrildiği 'Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi EDAŞ'tan gelen açıklama ortalığı daha da karıştıracak.

ANKARA Keçiören'de oturan ve borcu yüzünden 4 aydır elektriği kesik olduğu söylenen Güllü Demir'in evini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu tartışmaların odağında. Enerji Bakanı Fatin Dönmez, o evin elektriğinin kesik olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun elektrikleri açmayıp algı operasyonu yaptığını iddia etti. Evin sahibi olan Güllü Demir de video çekerek 'evinin elektriklerinin 4 aydır kesik olduğunu' söyleyince kafalar iyice karıştı. Bu noktada 'kim doğru söylüyor' diyenlerin gözü Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi EDAŞ'a çevrildi. 

Başkent EDAŞ açıklaması ortalığı karıştıracak
Bugün EDAŞ Güllü Demir'in evinin elektrikleriyle ilgili tarih vererek açıklama yayınladı. EDAŞ'ın açıklamasına göre Güllü Demir'in elektrik borcundan dolayı elektrikleri kesilmişti ancak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyarete gittiği gece evin elektrikleri vardı. Şirketin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Başkent EDAŞ'ın düzenleme ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet gösterildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

-"Bu konuda gerek bizzat abonemizin kendisinin yaptığı açıklamalar gerekse kamu kurumlarının talebi üzerine şirketimiz tarafından 24 Nisan'da yapılan saha tespiti ve kayıtlarımızda yapılan incelemeye göre, 23 Nisan'da ilgili tesisatın borcundan veya herhangi bir nedenden dolayı elektrik enerjisinin şirketimizce kesilmiş olmadığı, söz konusu tesisatın 31 Mart'ta elektrik enerjisi borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesini takiben 5 Nisan'da elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir. 5 Nisan tarihinden bu yana söz konusu tesisatta şirketimizce herhangi bir nedenle enerji kesme işlemi yapılmamıştır."

Kaymakalıktan açıklama
Keçiören Kaymakamlığı'ndan 4 aydır elektriği kesik olduğu iddia edilen konutta ikamet eden vatandaşa ilişkin açıklama yapıldı. Kaymakamlık, söz konusu vatandaşın borcunun ödenmesinin ardından elektriğinin açıldığı kaydedildi. 

2 kez pandemi desteğ ve doğalgaz yardımı yapılmış
Keçiören Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:  “İlçemizde ikamet eden Güllü K. isimli vatandaşımızla ilgili olarak yapılan araştırmada; vatandaşımızın ikametgahının elektriğinin iddia edildiği şekliyle 4 aydır kesik olmadığı, borcu nedeniyle dağıtıcı şirket tarafından 31.03.2022 tarihinde elektriğin kesildiği, beş gün sonra 05.04.2022 tarihinde ödemenin yapılması üzerine elektriğinin açıldığı, vatandaşımıza 2021 yılında 2 kez yaptığı pandemi yardımı başvurusu ile ilgili olarak 2 kez pandemi desteği yapıldığı, 2022 Şubat ayında doğalgaz yardımı başvurusu neticesinde de 381 TL destek sağlandığı, ailenin, bugüne kadar pandemi ve doğalgaz yardımı dışında Kaymakamlığımıza herhangi bir başvurusu olmadığı anlaşılmış olup, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza başvuru yapmaları halinde kira, gıda, fatura, giyim, eğitim, barınma gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere her türlü destek sağlanmaktadır” 

Başkent EDAŞ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da elektriğini kesin firma... Sahipleri ise Türkiye'nin en zengin ailesi...
NELER OLDU?

Güllü Demir'in elektriklerinin kesik olmadığı iddiasını Enerji Bakanı Fatih Dönmez dile getirmiş şu twiti atmıştı:
-Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?
Bunun üzerine CHP'liler evin sahibi Güllü Demir'in videosunu paylaşmış ve onun ağzından elektriklerim kesikti beyanında bulunmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu da o açıklamayı paylaşıp şunları yazmıştı:
"Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!".

Günün Önemli Haberleri