Başbakan Erdoğan Sarkozy'e çattı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isim vermeden Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Sarkozy'e yüklendi.

Başbakan Erdoğan, Sheraton Otel'de düzenlenen Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Yılı Genel Kurulu ve Gençlik Komitesi Toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu ve Gençlik Komitesi Toplantısına başarılar diledi.

Erdoğan'ın hedefinde isim vermeden eleştirdiği Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy vardı. Libya'ya yönelik saldırının öncülüğünü üstlenen Sarkozy'yi çıkar peşinde koşmakla suçlayan Erdoğan, Avrupa kamuoyuna böyle seslendi:

"Asla kaçak yapılaşmayaya müsade etmemeliyiz. Şehirlerde yaşayanların da hakkının olduğunu unutmamalıyız. Demokrasi yerelde başlar. Medeniyetler ittifakı dünya genelinde umut oluşturan bri proje.

ENGELLER HEYECANIMIZI AZALTIYOR

Türkiye olarak şu anda AB'ne üyelik kararlılığımızı ilk günkü gibi muhafaza ediyoruz. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getiriyor, müktesebata uyum noktasında vazifemizi yapıyoruz. Ancak AB içinde kimi ülkelerin tamamen iç siyasi saiklerle önümüze çıkardığı engeller, açıkçası bu noktada bizim de milletimizin de şevkini heyecanını hedef alıyor. Türkiye önüne konulan engeller bizzat Avrupa'nın ruhuna zarar veriyor.

İNSAN UNSURUNU DEĞİL PETROL KUYULARINI GÖRMEK

Türkiye'nin AB üyeliğinden en az Türkiye kadar AB de kazançlı çıkacak. Bir takım çıkarlarla hareket etmek bu ülkelerde insan unsurunu değil petrol kuyularını görmek Avrupa halkının vicdanını yaralayan siyaset tarzı olmuştur. Yerelden başlayarak demokrasiyi yeniden geliştirelim. Teröre ve ayrımcılığa karşı ortak tavır alalım."

Günün Önemli Haberleri