Başbakan Erdoğan o bakanı kabul edecek

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Viyana ziyareti sırasında kendisiyle ilgili bir gazeteye demeç veren ve gelen tepkiler üzerine geri adım adan Avusturya Dı...

Başbakan Erdoğan, Viyana ziyareti sırasında kendisiyle ilgili bir gazeteye demeç veren ve gelen tepkiler üzerine geri adım adan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’u kabul edecek. Başbakan Erdoğan, Cuma günü Viyana’da Dışişleri Bakanı Kurz ile bir araya gelecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Perşembe günü Avusturya ve Fransa’ya gidiyor. Avusturya ve Fransa’da temaslarda bulunacak olan Başbakan Erdoğan, UETT’de tarafından düzenlenen etkinliklerde Türk vatandaşlarına hitap edecek.
Başbakan Erdoğan, Viyana ziyareti sırasında Almanya konuşmasındaki sözlerini tekrar edip Avusturya’daki Türkleri “böleceği” kaygısını bir gazeteye verdiği “Erdoğan’ı açıkça uyarıyorum” demeciyle dile getiren ve gelin tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalan Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’u da kabul edecek.
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Başbakan Erdoğan’ın Avusturya’nın başkenti Viyana’da Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz’u kabul edeceği bildirildi.

“ERDOĞAN’I ‘AÇIKÇA UYARIYORUM’ DEMİŞTİ”
Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Erdğan’ı açıkça uyarıyorum; Avusturya toplumunu bölemez. Erdoğan’ı buradaki Türklere ‘Almanca öğrenin ve Avusturya’ya sadık kalın’ gibi doğru şeyler söyleme sorumluluğu var. Ama Almanya’daki gibi bir konuşma olursa, buradaki Türklerin zararına olur” demişti.
Gelen tepkiler üzerine Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, geri adım atarak twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Kurz, Avusturya’daki Türklerle ilgili olarak “Kendi kökleri ve yeni evi olan ülkeleri ile gurur duymak mümkün olmalıdır. Türk göçmen kökenli insanlar bizim toplumun bir parçasıdır. Başbakan Erdoğan’ın doğru kelimeler bulacağını uyuyorum” diyerek sözlerini düzeltmişti.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri