Baraj ve HES protestosu

Abone ol

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komisyonu, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden baraj ve HES projel...

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komisyonu, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden baraj ve HES projelerini protesto etmek amacıyla gece nöbeti tuttu.
Silvan ilçesine Bağlı Bayrambaşı Balbas mezrasında bir araya gelen grup, çadırlar kurup, sinevizyon gösterinin ardında çalınan müzik eşliğinde halaylar çekti. DTK Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komisyonu tarafında organize edilen çadır eylemi katılan grup, gece boyunca ateş yakarak nöbet tuttu. Çadır nöbetinde konuşan Barış ve demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Demir Çelik, "21 Mart Nevruz’unda biz Amed’te demokratik kurtuluş özgür yaşamda kastettiği de budur. Biz doğada doğayla barışık içerisinde barış içerisinde bir arada yaşamak istiyoruz. Yılan varsın tırsın bizden, varsın kaplumbağa bizi gördüğünde başını ve ayaklarını onun kendi kabuğunun içerisine alma meşru savunma hak tanısın. Biz de insanız" dedi.
Baraj girişi yolu olan Bablas mezarsı çıkışında zırhlı araçlar, TOMA, jandarma çevik kuvvet ekipleri ile birlikte barikat kuruldu. Askeri yetkililer Vali tarafından baraj girişinin yasaklandığı belirtilirken, çevre il ve ilçelerden destek amaçlı takviye ekiplerin getirildiği öğrenildi.
Çadır nöbetine, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, BDP Silvan, Hazro, Bismil ilçe örgütleri, DTK üyeleri, DTK Ekoloji ve Yerel yönetimler Komisyon üyesi Şebal Şenyurt, Diyarbakır Ağaçlandırma Derneği, Eko-Jin grupları yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri