Balyoz kumpasında kritik şüpheli

Abone ol

Balyoz davasında seminer kayıtlarını dışarı çıkardığından şüphelenilen M.T.P.'nin defalarca gazeteci Tuncay Opçin ile görüştüğü ortaya çıktı.

Balyoz davasında askerlere kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada, Cumhurbaşkanlığı eski Muhafız Alay Komutanı emekli Albay M.T.P şüpheliler arasına girdi. Seminer kayıtlarını ve askeri planları ordu komutanlığı dışına çıkardığından şüphelenilen M.T.P.'nin defalarca firari gazeteci Tuncay Opçin'le görüştüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ta M. Sait Özkan imzalı habere göre Askeri İstihbarat ile koordineli çalışan soruşturma savcılığı, Balyoz davasına konu olan 1. Ordu Semineri'ne katılan ancak hakkında soruşturma açılmayan isimleri mercek altına aldı. Bu çalışma kapsamında Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın 1. Ordu Komutanlığı döneminde 1. Ordu Plan Subayı olarak görev yapan M.T.P.'nin HTS kayıtları incelendi.

HTS KAYITLARI İNCELENDİ

Balyoz davasına konu olan seminerin düzenlendiği dönemde seminer koordinatörü olarak görev yapan ve kurmay yüzbaşı olan M.T.P.'nin HTS kayıtları incelemesinde, şu an yurtdışında olan gazeteci Tuncay Opçin ile telefon trafiği tespit edildi. M.T.P'nin, Tuncay Opçin'le telefonla çok sayıda görüşme gerçekleştirdiği tespit edildi. Bu tespitin ardından savcılık Tuncay Opçin hakkında yakalama kararı çıkarttığı ortaya çıktı. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, Balyoz belgelerini haber yapan Mehmet Baransu'ya bu belgeler Tuncay Opçin tarafından verildi.

BİLİRKİŞİLERE YAKALAMA

Balyoz davasında delil kabul edilen 19 CD ile ilgili eksik ve yanlı bilirkişi raporu hazırladıkları iddia edilen TÜBİTAK eski çalışanı olan ve yurtdışında bulunan Erdem Alpaslan, Tahsin Türköz ve Hayrettin Bahşi hakkında ayrı ayrı yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi. Sanıkların bulunduğu ülkelerin geleneklerine göre 'Christmas' denilen bir tatilin olduğunu belirten mahkeme, sanıkların yılbaşından önce Türkiye'ye gelebileceğini belirtti. Duruşma bu nedenle 25 Aralık'a erteledi.

Günün Önemli Haberleri