Baltimore'da gece 'sakin geçti'

Abone ol

ABD'nin Baltimore kentinde önceki gece yaşanan şiddet olaylarının ardından dün gece uygulamaya konan sokağa çıkma yasağına uyulduğu belirtiliyor. Polise göre yasağa uymayan 200 kişilik bir gruba müdahale edildi ve bu grup da kısa sürede dağıldı.

ABDnin Baltimore kentinde önceki gece yaşanan şiddet ve kundaklama olaylarının ardından dün gece uygulamaya konan sokağa çıkma yasağına büyük ölçüde uyulduğu belirtiliyor.

Dün akşam saatlerinde kentte büyük ölçüde olaysız geçen protesto eylemlerinin ardından, birkaç yüz kişilik bir grup yerel saatle 22:00'de (TSİ 03:00) başlayan sokağa çıkma yasağını dikkate almadı.

Polise şişe atan bu gruba gözyaşartıcı gazla müdahale edildiği belirtilirken, sokağa çıkma yasağına uymayan protestocular daha sonra dağıldı.

Yetkililer kentte gece boyunca "büyük bir olay yaşanmadığını" ve sadece 10 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

25 yaşındaki siyah Freddie Gray'in 19 Nisan'da gözaltında ölmesinin ardından kentte her gün protesto eylemleri düzenleniyor.

Ulusal Muhafızlar görevde

Baltimore'a 1968'de Martin Luther King'in suikaste kurban gitmesinin ardından ilk kez Ulusal Muhafızlar konuşlandırıldı.

Önceki gece 200 kişinin gözaltına alındığı, 100'den fazla aracın ateşe verildiği ve 15 binanın tahrip edildiği olayların ardından yetkililer ve din adamları sukunet çağrısında bulunmuştu.

Başkan Barack Obama da dün olayları "anlamsız şiddet ve yıkım" olarak tanımlamış. Ancak protestoların arkasında yatan nedeni, polisin siyahlara karşı aşırı güç kullanmasını, "yavaş yavaş büyüyen bir kriz" olarak tanımlamıştı.

ABD Başkan aday adayı Hillary Clinton olayları "üzücü" diye tanımlamış, "Düzeni sağlamalıyız. Ama sistemimizi reformdan geçirmek için ne yapmamız gerektiği üzerinde iyice düşünmeliyiz" demişti.

25 yaşındaki Freddie Gray, gözaltında hastanelik olmuş, bir hafta hastanede kalmış, belkemiğindeki ciddi ve açıklanamayan yaralar nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Günün Önemli Haberleri