Bakanı Akar, Ağrı’da şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Akar, "Bu alçaklar, teröristler yurt içinde büyük ölçüde etkisiz hale getirildi, getirilmeye devam ediliyor. Bunun sonunu getireceğiz, kararlıyız."" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Ağrı Valisi Süleyman Elban ile şehit aileleri ve gazilerle Ağrı Orduevi'nde bir araya geldi. Şehitler için okunan duaların ardından konuşan Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) şehit aileleri, gazileriyle bir bütün olduğunu ve her zaman birlikte olmaya devam edeceğini ifade etti. Şehitleri ve gazileri "millet tarafından asla unutulmayacak birer abide" olarak nitelendiren Akar, onların fedakarlıklarının gelecek nesiller için rehber ve örnek olacağını vurguladı.

Ülke ve millet olarak önemli günlerden geçtiklerini dile getiren Akar, bölgedeki oluşumları, gerginlikleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

Yaşanan gelişmelerin sonucunda Türkiye'ye yönelik içeride ve dışarıda terör tehdidinin oluştuğunu ifade eden Bakan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bundan önce olduğu gibi bugün de bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla karada, denizde, havada büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla hizmetimize devam ediyoruz, bundan sonra devam etmeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Akar, terörle mücadelenin yeni safhasının 24 Temmuz 2015’te İkiyaka Dağları'nda başladığını, "girilemez" denilen yerlere girildiğini anımsatarak sonrasında çukur operasyonlarında, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında önemli başarılar kazanıldığını belirtti.

Diğer Videolar