Bakana akademisyen sorusu!

Abone ol

MHP'li Türkkan, maaş zammından faydalanamayan akademisyenlerin maaşlarının günden güne erimesini meclis gündemine taşıdı.

Üniversitelerde görev yapan bazı idari ve teknik personelin maaşlarının akademisyenlerin önüne geçtiğine dikkat çeken MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.

Lütfü Türkkan Bakan Avcı’ya “İdari personelin akademisyenlerden daha fazla maaş almasını bir akademisyen olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yönelten Türkkan, “Öğretim elemanlarının yetiştirdiği öğrencilerin kamuda mühendis olduklarında hocalarından daha fazla ücretle işe başlamaları adaletli midir?” diye sordu.

Konuyu meclis gündemine taşıyan MHP’li Türkkan, ” 666 sayılı KHK ile kamudaki hemen her memurun maaşına zam yapılırken akademisyenler kapsam dışında kalmıştır. Son zamlardan sonra fakültedeki teknisyen 2900 TL maaş alırken yüksek mühendis ünvanlı araştırma görevlisi 2650 TL maaş almaktadır. Bir başka örneğe göre fakülte sekreteri 3100 TL maaş alırken, Doçent’in maaşı 3000 TL’dir. 666 sayılı KHK ile akademisyenlere mesai ücreti ödemesi de kaldırılmıştır” dedi.

Lütfü Türkkan Bakan Avcı’dan şu sorularına yanıt istedi :

1-666 sayılı KHK ile kamudaki hemen her memurun maaşına zam yapılırken akademisyenlerin kapsam dışında kalmasının gerekçesi nedir?
2-Bazı idari personelin akademisyenlerden daha fazla maaş almasını bir akademisyen olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
3-Öğretim elemanlarının yetiştirdiği öğrencilerin kamuda mühendis olduklarında hocalarından daha fazla ücretle işe başlamaları sizce adaletli midir?
4-66 sayılı KHK ile akademik personelin mesaiye kaldıkları halde mesaiücreti almadıkları doğru mudur? Eğer doğruysa bunun gerekçesi nedir?
5-Akademisyenler tarafından hükümet yetkililerine maaş düzenlemesi yapılıp yapılmadığı sorulduğunda “Çalışmalar yapılıyor” yanıtı verilmektedir. Eğer çalışmalar yapılıyorsa bu çalışmalar ne zaman

Günün Önemli Haberleri