Bakan Hulusi Akar'dan Libya açıklaması: Bu sorunun askeri bir çözümü yok

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Libya'da barış ve istikrarın sağlanması için Hafter'e yapılan tüm dış yardımların bir an önce kesilmesi şarttır. Hafter güçleri ve yabancı paralı askerler güvenlik, istikrar ve diplomatik çabalar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Hepimizin kabul ettiği gibi, bu sorunun askeri bir çözümü yok.'' açıklamasını yaptı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Siyaset, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı’na katıldı.

Bakan Akar, video Telekonferans yöntemiyle gerçekleşen konferansta Libya ile ilişkiler başta olmak üzere önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve Libya'nın 500 yıllık ortak kültürü ve ortak tarihi olduğunu vurgulayan Bakan Akar, öncelikli hedefin bağımsız bir Libya olduğunu belirtti.

"Libya'da barış için Hafter'e desteğin kesilmesi gerek"

Libya'daki barış ve istikrarın önündeki en büyük engelin Hafter güçleri olduğuna dikkat çeken Bakan Akar, "Libya'da barış ve istikrarın sağlanması için Hafter'e yapılan tüm dış yardımların bir an önce kesilmesi şarttır. Hafter güçleri ve yabancı paralı askerler güvenlik, istikrar ve diplomatik çabalar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Hepimizin kabul ettiği gibi, bu sorunun askeri bir çözümü yok." dedi.

Hafter güçlerinden temizlenen bölgelerde çok sayıda toplu mezar bulunduğunu belirten Akar, "Bazı partiler siyasi bir çözümü desteklediklerini iddia ediyorlar ama ne yazık ki Hafter'e silah ve askeri malzeme sağladılar. Hafter'e verilen bu dış destek Libya'da barış ve istikrarın önündeki en büyük engel oldu." ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri