Bakan Çavuşoğlu Avrupa'dan gelecek Türklerin sayısını açıkladı

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 3 bin 614 Türk vatandaşının 9 Avrupa ülkesinden bu gece yarısına kadar getirileceğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde meydana gelen 47 vakadan Koronavirüsle (Covid-19) ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya'da bir çok ülkenin Türkiye'den tıbbi ekipman talep ettiğini belirten Çavuşoğlu şunları söyledi:
-Çoğu ülke tıbbi ekipman açısından sıkıntı çekiyor. İran'da sıkıntı vardı, dün akşam gerekli yardımı yaptık. Çin'e de yardımda bulunduk. Ama en kötü senaryoda biz önce kendimizi güvene alacağız.

3 bin 614 Türk vatandaş başvurdu
Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda'dan dönmek için 3 bin 614 vatandaşın gelmek için başvurduğunu belirten Çavuşoğlu şu bilgileri verdi:

-''3 bin 614 vatandaşımız dönüş için başvurdu. 3 bin 614 Türk vatandaşı 9 Avrupa ülkesinden bu gece yarısına kadar getirilecek. THY'nin 34 seferiyle getirilecek 3 bin 614 vatandaş, İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda 14 gün boyunca karantinaya alınacak.''

İlave 3 uçak daha ayarlandı
Çavuşoğlu ayrıca, İngiltere'den dönmek isteyen öğrenci ve vatandaşlarımız için ilave 3 uçak daha ayarlandı ve o son uçaklar da ülkemize gelmiş olacak.'' dedi.

Günün Önemli Haberleri