Bahşiş için canlarını hiçe sayıyorlar
Abone olDevrek’te bahşiş almak için gelin arabalarının yolunu kesen çocuklar hayatlarını tehlikeye atmaktan vazgeçmiyor.
Yaz ayının gelmesi ile birlikte düğün merasimlerinin
yoğun olarak yaşandığı Devrek’te bahşiş almak için gelin
arabalarının yolunu kesen çocuklar hayatlarını tehlikeye atmaktan
vazgeçmiyor.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yaz ayının gelmesi ile birlikte yoğunlaşan düğün törenlerinde harçlıklarını çıkarmak için gelin arabalarının önlerini keserek bahşiş almaya çalışan çocuklar, hayatlarını tehlikeye atmaktan vazgeçmiyor.
Özellikle Cumartesi ve Pazar günlerinde ilçede yoğun olarak gerçekleştirilen düğün merasimlerinde gelin arabalarının yollarını keserek günlük harçlıklarını çıkarmaya çalışan küçük yaştaki çocuklar, gelin arabalarında içinde para olan zarfların atılması ve bu zarfları almak için arkadan gelen konvoya aldırış etmeyen çocuklar adeta hayatlarını ortaya koyuyorlar.
Zaman zaman bahşişlerini almak için araçların önlerine atlayan
çocuklar, yaralanmaların ve hatta ölümlerin meydan geldiği
kazaların yaşandığı düğün konvoylarında sürücüler için büyük
sıkıntılar oluşturmaya devam ediyorlar.