Babacan: Şiddete karşı herhangi bir tolerans mümkün değil

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şiddete karşı herhangi bir toleransın mümkün olmadığını belirterek, vatandaşların şiddetten zarar gördüğü s...

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şiddete karşı herhangi bir toleransın mümkün olmadığını belirterek, vatandaşların şiddetten zarar gördüğü söz konusu olduğu zaman güvenlik güçlerinin görevlerinin gereğini yerine getireceklerini söyledi.
TBMM Genel Kurulu’nda kamuoyunda ’Torba Kanun’ olarak bilinen ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeler sırasında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekillerini sorularını cevaplandırdı.
Milletvekillerinin Taksim Gezi Parkı’ndan yaşanan olaylar soransında yaşanan gelişmeleri sorması üzerine Babacan, “Hem valimiz hem ilgili bütün kamu birimlerimiz Gezi Parkı’yla ilgili ya da Türkiye’nin muhtelif şehirlerindeki farklı olaylarla ilgili bazı prensipler dahilinde hareket etmektedir. Nedir bu prensipler; öncelikle temel haklar, temel özgürlükler bunlar kanunda çok açıktır. Öte yandan da hukuk devletinin gereği neyse bir hukuk devleti olarak yargı kararlarının alınması ve aynı zamanda tebliğiyle beraber ilgili birimler kuşkusuz yargı kararlarına uygulamaktalar. Ancak yargı kararları aşama aşamadır. Birinci aşaması var daha sonra yüksek mahkemeler var. Dolayısıyla bir hukuk devletinde yargının bağımsızlığı çerçevesinde ve güçler ayrımı ilkesi çerçevesinde ne gerekiyorsa mutlaka yapmıştır. Bundan sonraki dönemde de yapılacaktır” diye konuştu.
Şiddete karşı herhangi bir toleransın mümkün olmadığını belirten Babacan, şiddet söz konusu olduğu zaman, vatandaşların bu şiddetten zarar gördüğü söz konusu olduğu zaman da kuşkusuz güvenlik güçlerinin görevlerinin gereğini yerine getireceklerinin altını çizdi.

Günün Önemli Haberleri