Ayda Mosharraf kimdir aslen nereli İsyan dedi olay oldu!

Abone ol

İsyan şarkısı ile bir anda gündem olan Ayda Mosharraf kimdir, kaç yaşında ve Ayla aslen nereli soruları merak konusu oldu. Ayda aslen İsveçli babası ise İranlı ve 1990 doğumlu 29 yaşında olan Ayda Almanya'da yayınlanan O Ses yarışmasında olay olmuştu.

Ayda Mosharraf kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli soruları merak konusu oldu. Almanya yayınlanan O Ses yarışmasında İsyan şarkısı söyleyen Ayda kısa sürede ilgi odağı olmuştu. Sesiyle jüriyi etkileyen Ayla Türkiye'de gündem oldu. Aslen İsveçli olan Ayda'nın annesi Türk babası ise İranlı. Ayşa 1990 doğumlu şu anda 29 yaşında. Peki kimdir bu Ayda Mosharraf 

AYDA MOSHARRAF KİMDİR: Ayda Mosharraf, 8 Ocak 1990 tarihinde İsveç'in Göteborg Şehrinde doğmuştur. 2008 yılından beri İngiltere'de yaşamaktadır. Babası İran'lı Annesi Türk’tür. 10 yaşında şarkı söylemeye başlamıştır. İngiltere'de Üniversitede Psikoloji okumaktadır.

Ayda Mosharraf, 2011 yılında katıldığı Acun Ilıcalı’nın sunduğu “Yetenek Sizsiniz” yarışmasında Hülya Avşar tarafından elenmişti. 2012 yılında da “O Ses Türkiye Yarışması”na katıldı.


O Ses Türkiye yarışmasına İngiltere'den katıldı. Ama burada da elendi. Elendikten sonra "Yok Böyle Dans" yarışmasının orkestrasında Acun Ilıcalı’nın isteği ile 3 hafta şarkı söyledi.

16 yaşından beri şarkı yazan Ayda; müziği çok sevdiğini, her nefes alış-verişinde müziği yaşadığını söylüyor. Türk kızı olarak yarışmada olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil etmek istediğini belirtiyor.

Günün Önemli Haberleri