Avrupa, Türkiye'den destek bekliyor

Abone ol

Avrupa ülkeleri, Türkiye'nin kaçak göçmenler konusunda kendilerine destek olmasını istiyor

Almanya İçişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde bir araya gelen İngiltere, İtalya, İspanya, Fransa, Polonya ve ABD içişleri bakanları Münih'te küresel güvenliği ele aldı.

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Türkiye'nin kaçak göçmenler konusunda kendilerine destek olmasını istedi.

Almanya'nın Münih kentindeki Residenz Sarayı'nda düzenlenen bakanlar düzeyindeki mini güvenlik zirvesinde Kuzey Afrika ve Suriye'de yaşanan şiddet olaylarındaki son durumun yanı sıra uluslararası sularda korsanlara karşı mücadele ve terör ağları ile mücadele konuları masaya yatırıldı.

Basına kapalı gerçekleşen zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyen Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, "Avrupa Birliği ve Amerika'dan meslektaşlarımız ile dünya ve Avrupa'nın güvenliği ile alakalı önemli konular hakkında konuştuk." dedi.

Yunanistan-Türkiye sınırında kaçakların geçişine engel olacak, güvenliği artırıcı her türlü önlemin alınması gerektiğinin altını çizen Friedrich, "İki ülke arasında bulunan ve kaçakların giriş yapabildiği delikleri kapatma adına çalışmalar yapılmalıdır. Çalışmanın, Yunanistan ayağındaki teknik anlamda kapasitenin arttırılması gerekiyor. İşin Türkiye ayağından ise destek bekliyoruz. Türkiye bu hususta bizimle ortaklık yapmalıdır." şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri