Avrasya Araştırma şirketi sahibi Kemal Özkiraz'dan bomba Cumhur İttifakı iddiası!

Abone ol

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin büyükşehirleri kaybetmesi sonrası Erdoğan'ın ne yapacağı merak edilirken Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz'dan gündeme bomba gibi düşecek bomba bir iddia geldi.

Kendisini 31 Mart yerel seçimlerini tek bilen olarak nitelendiren Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nı 10-15 gün içinde bitireceğini öne sürdü.

Özkiraz kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklama Cumhur İttifakı’nın dağılacağını ifade ederek, şunları söyledi:

10-15 gün içinde ittifakı bitirecek

”Ak Parti Milletvekilleri ve teşkilatları Büyükşehir yenilgilerini MHP’ye bağlıyor. MHP’nin yerelde Ak Parti adaylarına destek vermediği, diğer adaylara çalıştığını söylüyor. MHP sürekli bizden çalıyor diyorlar. Erdoğan büyük baskı altında, bence 10-15 gün içinde ittifaki bitirecek.”

Erdoğan MYK'da ittifakla ilgili ne dedi?

AK Parti’nin önceki gece yapılan MYK toplantısında 31 Mart yerel seçimleri ayrıntılı olarak masaya yatırıldı. Toplantıda Erdoğan partiye yönelik uyarılarda bulundu. Toplantıda Erdoğan Cumhur İttfakı'yla ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

MHP'yle ittifakın olumsuz yansımaları oldu

Yerelde sıkıntı yaşandı MYK’da yapılan değerlendirmelerde MHP yönetiminin Cumhur İttifakına yönelik olumlu tavır ve mesajlarına rağmen, yerelde bu konuda bazı problemlerin yaşandığı belirtildi. MHP ile ittifakın artısının yanı sıra olumsuz yansımasının da olduğu, ittifak yapılmayan illerde kıyasıya bir rekabet yaşandığı ve bazı illerde bu rekabetin MHP lehine sonuçlandığı hatırlatıldı.

Günün Önemli Haberleri