Audi Q8 yakında geliyor!

Abone ol

Audi Şefi Rupert Stadler'ın yaptığı açıklamaya göre Q8 adıyla piyasaya çıkacak yeni crossover modeli için yeşil ışık yakıldı.

Audi Şefi Rupert Stadler'ın Autocar'a yaptığı açıklamaya göre Q8 adıyla piyasaya çıkacak yeni crossover modeli için yeşil ışık yakıldı.

Q1, Q2, Q4, Q6 ve Q8 modelleriyle crossover ve SUV ürün gamını tamamlamak isteyen Audi, önceliği Q8'e vereceğini açıkladı. Aracın genel uzunluğunun 5 metreden fazla olması bekleniyor.

Audi'nin yeni dizayn müdürü Marc Lichte'nin şu anda piyasada bulunan Q3, Q5 ve Q7 modellerinden farklı bir dizayna sahip olmasını istediği Q8'in beş kapılı, ön tarafı daha sportif, yan camları daha küçük, arka camı daha açılı ve tavanı daha eğimli olacak.

BMW X6, Mercedes- Benz MLC ve Range Rover Sport'a rakip olacak Q8'de V6 ve V8 benzinli ve dizel motorların yanında plug-in hybrid motor bulunacak. Ayrıca aracın RS modeli 4.0 litre V8 ikiz-turbo motoruna sahip olacak. Aracın 2 bin kilodan az ağırlığa sahip olması amaçlanıyor. Audi, Q8'i 2017 yılında piyasaya çıkarmayı planlıyor. 

Günün Önemli Haberleri