Atatürk heykeline dinci saldırı provokasyon mu işte açıklamalar

Abone ol

ŞANLIURFA Siverek'te Atatürk heykeline yapılan dinci saldırı bir provokasyon mu? Hükümetten saldırıya ilişkin ilk açıklama Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan geldi. Bakan Fakıbaba eylemi 'provakatif' olarak yorumladı.

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde bir seyyar satıcının Atatürk heykeline yaptığı çirkin saldırı için tepkiler art arda gelmeye devam ediyor.

“Dinimizde putperestliğe yoktur” diye bağırarak Atatürk heykeline zarar vermeye kalkışan saldırgana ilişkin valiliğin yaptığı açıklamaya göre akli dengesi yerinde değil. 

Saldırıya ilişkin hükümetten yapılan ilk açıklamada ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan geldi. Fakıbaba, irkin saldırıyı nefretle kınıyor, halkımıza bu provakatif eyleme itibar etmediği için teşekkür ediyorum" dedi.

Saldırgan, heykelin yakınındaki İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan çıkan askerler tarafından etkisiz hale getirilerek, polislere teslim edildi.

MERAL AKŞENER:ASIL GÖRÜLMESİ GEREKEN BU SALDIRININ...

Atatürk büstü saldırganından ilginç savunma

 Saldırıya ilişkin bir açıklamada eski MHP'li Meral Akşener'den geldi. Akşener Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Atatürk Heykeline saldırı yapan meczupmuş!! Zübeyde Hanım'a söven neydi?Asıl görülmesi gereken bu saldırıların cezai yaptırımı olmamasıdır" dedi. 

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL Mİ?

Şanlıurfa Valiliği'nden olaya ilişkin yapılana açıklamada ise saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı ifade edildi. Yazılı açıklamanın detayları şöyle:

"Siverek'te saat 13.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeline yönelik, çevreden edinilen ilk bilgilere göre, akli dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilen Siverek doğumlu M.M. tarafından çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Kolluk

BU ADAM YA AHLAKSIZ YA KUDURUK YA DA... Siverek'teki saldırıyı kınayan bir diğer isim de Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan oldu. Ahmet Hakan'nda saldırgana sert ifadelerle yüklendi.

kuvvetlerince olaya anında müdahale edilerek, Atatürk heykeline zarar verilmesi engellenmiştir."

Açıklamada, gözaltına alınan şahıs hakkında adli ve idari işlemlerin sürdüğü, gelişmelerin valilik tarafından yakından takip edildiği de kaydedildi.

Günün Önemli Haberleri