Ataşehir'den sonra 6 CHP'li belediyeye daha müfettiş gönderildi!

Abone ol

Ataşehir Belediyesi'ndeki görevden almadan sonra 6 CHP'li belediyeye daha İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş gönderildiği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı, belediyeler konusunda düğmeye bastı. Bakanlık, tespit edilen belediyelere iş ve işlemlerin incelenmesi için müfettiş gönderdi.

Milliyet'in haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı sonrasında Mülkiye Teftiş Kurulu'nda görevli müfettişlerden oluşturulan müfettiş grupları, tespit edilen belediyelerin bulunduğu kentlere giderek hafta başında özel teftişe başladı.

SIRADA 6 BELEDİYE VAR: İçişleri Bakanlığı tarafından iş ve işlemlerinin müfettişlerce mercek altına alınan belediyeler arasında; İstanbul'daki Beşiktaş, Şişli Belediyeleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor.

RAPORLAR HAZIRLANACAK: Müfettişlerin, belediyelerin hizmet alımlarıyla ilgili iş ve işlemleri de incelendiği bildirildi. Müfettişler, özel teftiş sonrasında hazırlayacakları raporlarında suç unsuru bulmamaları adli yargılama için savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

ATAŞEHİR İLE BAŞLADI: CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yolsuzluk suçlamaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

Günün Önemli Haberleri