Ankara'nın konuştuğu Öcalan'lı komplo teorisi

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını köşesine taşıdı.

Abdullah Öcalan'ın AK Parti'yi 330'un üzerine çıkarmak için HDP'yi parti olarak seçime sokacağı iddiası doğru mu? 

Ankara kulislerinden konuşulan bu senaryoyu Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sordu. Yazar, HDP'nin seçim stratejisi ve barajla ilgili merak edilen açıklamalarını köşesinde paylaştı.

DEMİRTAŞ: KARAR BİZİM ÖCALAN'IN DESTEĞİ SONRADAN GELDİ 

"ÂKP'yi 330 un üzerine çıkarmak için bu planı Öcalan yapmış" iddiasını anımsatınca güldü, "Güldüm; çünkü tam bir komplo teorisi" deyip sıraladı: 1- Karar bizim, Ocalan'ın desteği sonra geldi.
2- AKP'ye tek milletvekili vermeyecek, AKP'den milletvekili alacağız.
3- Yüzde 10 barajı kalksın diye sonuna dek mücadele edeceğiz. Bunu sağlayamazsak hallaç pamuğu gibi atıp barajı aşacağız.
Sonrasını ise, "Çünkü, herkesi şaşırtan bir program, vizyon ve ezilen tüm kesimleri temsil eden aday listesiyle seçmen karşısına çıkacağız.
Cumhurbaşkanlığı seçimindeki gibi destek alacağız. Toplumun şikâyet ve isyanını dillendiren parti biz olacağız" diye getirdi.
Bu sözler barajı düşürme manevrası olarak da okunabilir; ama herkesin, öncelikle de hükümetin, şunun üzerinde düşünmesi şart: Diyelim ki HDP baraja takıldı ve kimi ilde yüzde 10 larla, bölgede milletvekilleri silme AKP'nin oldu; buna HDP tabanının ve de dünyanın tepkisi ne olur?
O nedenle, Anayasa Mahkemesi nden önce AKP harekete geçse iyi olmaz mı?"

Günün Önemli Haberleri