Ankara'da okullar tatil mi 29 Aralık valiliğin kararı ne?

Abone ol

ANKARA'da 29 Aralik perşembe günü okullar tatil mi ? Bu sorunun yanıtını Ankara valiliği verdi. Ankara Valisi Ercan Topaca twitter'dan açıklama yaptı.

ANKARA Valisi Ercan Topaca, Ankara'da yarın 29 Aralık Perşembe okulların tatil ilan edildiğini resmen açıkladı. Ankara Valisi Ercan Topaca açıklasında, "Sevgili öğrenciler, kar yağışı dolayısıyla 29/12/2016 tarihinde, okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir. Hepinize iyi tatiller dilerim" ifadelerini kullandı. Ankara'da kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın 29 Aralık Perşembe okullar tatil edildi.

Türkiye'nin bir çok ili gibi Ankara'da yoğun kar yağışı altında. Meteorolojinin verilerine göre kar yağışı cumartesi gününe kadar devam edecek. Başkent yeni yıla da kar yağışıyla girecek. Meteoroloji işleri verilerine göre 4 gün devam edecek kar yağışı Ankara'da 10 santimden fazla kar bırakacak.

ANKARA'da okullar yarın yani 29 aralık perşembe günü tatil olabilir. Ankara Valiliği okullar tatil mi sorusuna ilerleyen saatlerde yapacağı durum değerlendirmesi ile karar verecek.

ANKARA HAVA DURUMU NASIL?
Ankara için meteorolojinin yayınladığı hava durumu raporunda hava sıcaklığının eksi derecelere düşeceği görülüyor. Kar yağışı Ankara'da en çok bugün etkili olacak. Perşembe, cuma ve cumartesi günü de başkent kar yağışıyla geçirecek. Ankara'da kar yağışı pazar günü bitecek. 

Sadece Ankara'da değil Türkiye genelinde yeni yağışlı hava etkili oluyor. Hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar yurdun batı bölgelerinde azalarak mevsim normallerinin biraz altında, iç ve doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Konya ve Karaman illeri tarihlerinde almadıkları kadar kar yağışı aldılar. Konya'da kar kalınlığı yarım metreyi aşarken Karaman'da 1 metreyi geçti. Karaman az yağış alması ile bilinen bir il. Kent sakinleri ömürlerinde bu kadar kar yağışı görmediklerini bildirdiler.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU TAHMİNİ

Günün Önemli Haberleri