Ankara'da işçilere biber gazlı müdahale!

Abone ol

Ankara'da Kurtuluş parkında Muğla Yatağan'daki termik santralin özelleştirilmesine karşı çıkan işçilere polis müdahale ediyor.

Muğla'da Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı bir süredir Ankara Kurtuluş parkında eylem yapan işçilere polis müdahale etti

Ankara'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda Kemerköy Termik Santrali ve Yeniköy Termik Santrali'nin ihalesi öncesi, bina önünde bekleyen işçilere polis müdahale etti. Müdahalede atlı polislerin olması dikkat çekti.

10 Nisan'dan bu yana Ankara'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) önünde bekleyen işçiler, Kemerköy Termik Santrali ve Yeniköy Termik Santrali'nin ihalesi öncesi basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından polisin kurduğu barikatları yıkıp Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na girmek isteyen işçilere polis müdahale etti. Müdahalede atlı polislerinde yer alması dikkat çekti.
Kemerköy Termik Santrali ve Yeniköy Termik Santrali'nin ihalesi devam ederken işçilerin bina önünde bekleyişi sürüyor.

DIŞARDA MÜDAHALE İÇERİDE İHALE GÖRÜŞMESİ

Dışarıda polis işçilere müdahale ederken içeride de santralin özelleştirilmesi görüşmeleri devam etti.Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 2 milyar 671 milyon dolar ile IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

Günün Önemli Haberleri