Ankara'da 1 polis şehit oldu işin aslı başka çıktı

Abone ol

ANKARA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Gölbaşı İlçesi'nde yaptıkları asayiş uygulaması sırasında meydana gelen olayda, bir polis memuru kazayla arkadaşını vurdu.

Ankara'da silahlı saldırı sonucu bir polisin şehit olduğu söylenen olayın aslı başka çıktı. Kimlik kontrolünden kaçan şüphelilere uyarı ateşi açan polis, yanlışlıkla diğer polisi vurarak şehit etti.

Emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre, Siirt-İstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsü kimlik kontrolü amacıyla Gölbaşı girişindeki güvenlik noktasında durduruldu. Polis kontrol sırasında biri kadın iki kişiden şüphelendi. Polis, erkek olan şüpheliden çantasını alarak aşağı inmesini istedi. Şüpheli aşağı iner inmez kaçmaya başladı. Polis memurları şüpheliyi yakalamak için peşinden koştu ve uyarı ateşi açtı. 

Şehit polis Hakan Can

KOVALAMACA SIRASINDA ARKADAŞINI VURDU: Kovalamaca sırasında uyarı atışı yapan bir polis memuru, arkadaşını vurdu. Ağır yaralanan polis memuru, yoldan geçen özel bir araçla kaldırıldığı Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da Gölbaşı ilçesine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

ZANLI SABIKALI ÇIKTI: Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde durdurulan yolcu otobüsündeki kimlik kontrolü sırasında şüphe üzerine araçtan indirildikten sonra kaçmaya çalışan zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Bir polis memurunun kazaen vurularak şehit olduğu olayla ilgili yakalanan şüphelinin uyuşturucu ve asayiş suçlarından emniyette kaydının bulunduğu bildirildi.

EVLİ VE BİR ÇOCUK BABASI: Gölbaşı'nda yapılan asayiş denetiminde kaçan bir şüphelinin arkasından açılan uyarı ateşi sırasında polis arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunu ile şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Hakan Can'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Can'ın 8 yıllık polis memuru olduğu ve Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli olduğu belirlendi. Gölbaşı Eymir Mahallesi'nde oturan şehit Can'ın ailesine acı haber ilçe yetkilileri tarafından verildi.

ERZİNCAN’DA TOPRAĞA VERİLECEK: Şehit Can'ın Erzincan'ın Üzümlü ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve babası Halil Can'ın Geyikli Mahallesi eski muhtarı olduğu belirtildi. Gölbaşı’nda bugün düzenlenecek törenin ardından şehit polis Hakan Can'ın cenazesi doğum yeri Erzincan'a götürülecek. Şehit Can'ın cenazesi, yarın Erzincan'da düzenlenecek tören ardından Üzümlü ilçesinde toprağa verilecek.

Erzincanlı Şehit Polis Hakan Can'ın baba evine ateş düştüHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ŞEHİDİN AİLESİNE HABER VERİLDİ: Olayın ardından şehit düşen polis memuru Hakan Can'ın Gölbaşı ilçesindeki evine acı haber ulaştı. Can'ın şehadet haberi, Eymir Mahallesi'nde ikamet eden ailesine Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve emniyet yetkilileri tarafından verildi.  Haber üzerine şehidin evine 112 Acil Servis ekipleri sevk edilirken, acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları da başsağlığı dilemek üzere ailenin evine geldi.

ANKARA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA: Ankara Valiliği olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilikten yapılan yapılan açıklamada polis memurunun kazaen açılan ateş sonucu şehit olduğu belirtilirken kaçan şahsın yakalandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın ilk geçtiği haberde yolcu otobüsünden polise ateş açıldığı ve bir polis memurunun şehit olduğu iddia edilmişti.

 

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde durdurulan yolcu otobüsündeki kimlik kontrolü sırasında şüphe üzerine araçtan indirildikten sonra kaçmaya çalışan zanlı Zeynel İ. yakalanarak gözaltına alındı.
Günün Önemli Haberleri