Alo Milli Piyango 70 milyon lira bana çıktı ama Suriyeliyim!

Abone ol

Milli Piyango yılbaşı talihlisi hala ortaya çıkmazken, kurumu arayan arayana... 'Bun Suriyeliyim, 70 milyon bana çıktı, vatandaş olunca parayı alacağım' diyen bile var.

CHP'li Mahmut Tanal, insanların Milli Piyango İdaresi'ne ulaşarak kendilerini 'kazanan talihli' gibi tanıtanlar olduğunu söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Tanal, çekilişin üzerinden 7 ay geçtiğini ancak büyük ikramiyenin isabet etiği tam bilet sahibinin bir türlü ortaya çıkmadığını kaydederek, şunları söyledi:

-“Bu durumdan en fazla rahatsızlık duyması gereken kurum, Milli Piyango İdaresi’dir. Gerekirse özel dedektif tutup bilet sahibini aramaları lazım. Çünkü gün geçtikçe söylentiler başını alıp gidiyor ve Milli Piyango çekilişlerine olan güven azalıyor. Söylentiler, iddialar, bilet satışlarını da düşürüyor” dedi. 

Para bana çıktı Suriyeliyim

Her gün çok sayıda kişinin Milli Piyango İdaresi’ni “Talihli benim” diyerek aradığını, mektup gönderdiğini anlatan Tanal, kuruma gelen ilginç telefon aramalarını paylaşarak, “Örneğin idareyi arayan bir şahıs, ‘Suriyeliyim. Satın aldığım bilete ikramiye çıktı. Türk vatandaşlığına başvurdum. Türk vatandaşlığına kabul edilince gelip 70 milyon TL’yi alacağım’ diyor.

Paramı hazırlayın cezaevinden çıkınca alacağım
Cezaevinden mektup gönderen biri var. Mektubun sahibi mahkum, ‘Büyük ikramiyeyi ben kazandım. Bilet yanımda. Paramı hazırlayın. Cezamı tamamlayıp hapisten çıkınca gelip paramı alacağım’ ifadelerini kullanıyor.

Başka bir şahıs da Milli Piyango İdaresi’yle ‘70 milyon lirayı kazanan talihlinin avukatıyım. Müvekkilim cezaevinde. 15 yıllık mahkumiyeti var. İkramiyeyi almak için başvuracağız’ şeklinde temasa geçmiş” bilgisini verdi.

Günün Önemli Haberleri