Akşener'in evinin önündeki 12 kişi gözaltında

Abone ol

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde protesto gösterisi yapan 12 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde protesto gösterisi yapan 12 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şöyle: 4 Ekim 2018 günü saat 23.15 civarında 35-40 kişilik bir grubun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul İli Üsküdar İlçesi Beylerbeyi Mahallesi'ndeki adreste bulunan evinin önünde toplanarak slogan attığının ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2911 SKM ve Tehdit suçlarından soruşturma başlatıldığı, Bu kapsamda Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliğine verilen talimat doğrultusunda sosyal medyaya yansıyan video kayıtları ile olay mahallinde bulunan güvenlik kamerası kayıtları incelenerek şüphelilerin tespitine çalışıldığı, Şu ana kadar kimliği belirlenen 12 şüphelinin yakalandığı, kimlik tespit ve delil toplama çalışmalarının devam ettiği, hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisini eleştiren Akşener'e "MHP'ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın" demişti.

Akşener de buna karşılık İYİ Parti'nin genel merkezinin adresini Twitter'dan "Demirden korksak trene binmezdik" diyerek paylaşmıştı. MHP'liler 4 Ekim'i 5 Ekim'e bağlayan gece Akşener'in evinin önünde toplanıp slogan atarken polis de güvenlik önlemi almıştı.

Polis evin önünde toplanan gruptan, arasında MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan'ın da bulunduğu 12 kişiyi gözaltına almıştı. İlçe teşkilatı parti tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

Günün Önemli Haberleri