AK Partinin İzmir adayı

Abone ol

AK Parti, Yalova ve İzmir'de il ve ilçe belediye başkan aday adayları için temayül yoklaması yaptı.

AK Parti'nin İzmir adayının 17 Ocak'ta İzmir'de açıklanması bekleniyor.

AK Parti Yalova Teşkilatı tarafından Gülhan Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklamasına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, yoklamadan önce yaptığı konuşmada, en doğru adayı çıkartmak için çalıştıklarını belirterek, ''hangi aday çıkarsa çıksın, daha sonraki süreçte sandıktan çıkmayan aday adayları aday gösterilenlerin yanında, ona destek olmalıdır'' dedi.

Yoklamaya katılan 170 delege daha sonra seçim bölgesi olan Yalova ile Çiftlikköy, Çınarcık, Termal ve Armutlu ilçeleri ve bu ilçelere bağlı bazı beldelerin belediye başkan aday adayları arasından en fazla 3'er kişinin isimlerini yazıp zarfa koyarak oy kullandı. Oy sandıkları mühürlenerek genel merkeze gönderildi.

İlçe ve beldelerinde AK Parti'ye başvuran tek aday olan Altınova Belediye Başkan adayı Metin Oral, Taşköprü Belediye Başkan adayı Şaban Ertan, Kaytazdere Belediye Başkan adayı Ercan Reyhan, Kocadere Belediye Başkan adayı Ahmet Öztürk, Koruköy Belediye Başkan adayı Cihan Keser ve Teşvikiye Belediye Başkan adayı Recep Ali Tekin'in adaylıkları daha önce açıklanmıştı.

İZMİR

İzmir'de, Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklamasına çok sayıda partili katıldı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünkü temayül yoklamasının büyükşehir ve 30 ilçenin belediye başkan aday adaylarını kapsadığını belirterek, temayül ve kamuoyu yoklamalarından çıkan sonuçların bir çizelge haline getirileceğini ve Ankara'ya gönderileceğini bildirdi.

Büyükşehir aday adaylarından 3 ismin, ilçe belediye başkan aday adaylarının ise hepsinin Ankara'ya çağrılacağını belirten Şengül, ''Ankara'da yapılacak mülakatlardan sonra, temayül ve kamuoyu yoklamalarına bakılacak. Daha sonra ilçe başkanları, milletvekilleri ve il başkanlarının görüşleri alınıp nihai karar verilecek'' dedi.

Şengül, bir soru üzerine, 110 civarında aday adayı bulunduğunu ifade ederek, oylama yapılan sandıkların Ankara'da açılacağını, büyük ihtimalle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ayın 17'sindeki İzmir ziyareti sırasında başta Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere ilçe belediye başkan adaylarının ismini açıklayacağını düşündüklerini kaydetti.

Bu arada, oylamanın yapıldığı salonda ve salon dışında adayları ve projelerini anlatan broşürler dağıtıldı.
Günün Önemli Haberleri