Ak Parti'nin 23 Haziran planı ne pazar günü ne olacak?

Abone ol

23 Haziran seçimlerine günler kaldı. Dün KONDA Araştırma yayınladığı ankette İmamoğlu lehine 9 puanlık fark açıkladı. Ak Parti'nin seçim gününe kadar ne yapacağı merak edilirken partide hedefin yüzde 5'lik kitle olduğu belirtiliyor.

AK Parti tüm gücüyle ‘rengini belli etmediği’ belirtilen yüzde 5’lik kitleye odaklandı. Seçim sonucunu, sandığa gidip gitmeyeceği dahi net olmayan bu kesim belirleyecek.

YSK’nın yenileme kararı aldığı İstanbul seçimleri için son viraja girilirken, siyasi partiler tüm imkânlarını İstanbul için seferber etmiş durumda. AK Parti özellikle, Pazartesi gününden bu yana ‘rengini belli etmediği’ belirtilen yüzde 5’lik kitleye odaklanırken, SP seçmeni ve bugüne kadar bir kez bile olsa AK Parti’ye oy vermiş seçmen kitlesi üzerindeki temaslarını artırdı.

Binali Yıldırım yükselme eğilimine girdi

AK Parti kurmayları YSK’nın seçimleri yenileme kararı aldığı 6 Mayıs’tan bu yana, yaptıkları tüm çalışmalarda seçimin yine bıçak sırtı biteceğine yönelik tespitler yaptı. AK Parti kaynakları, “İlk başta İmamoğlu lehine bir hava vardı. Binali Yıldırım yükselme eğilimine girdi. Bu eğilim sürüyor.  Hangi aday kazanırsa kazansın, fark yine çok az olacaktır” görüşünü dile getiriyor.

Üç seçimdir bıçak sırtı

AK Parti kaynakları, son üç seçimde İstanbul’da çıkan sonuçları da dikkate alarak, “Bugünkü ekonomik şartları veya başka diğer gelişmeleri bir tarafa bıraksak bile, son üç seçimdir İstanbul seçimleri hep bıçak sırtı bitmiş zaten. 16 Nisan referandumunda İstanbul’da yüzde 48,6 ‘Evet’, yüzde 51,3 ‘Hayır’ çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Erdoğan yüzde 50, diğer adayların oluşturduğu blok yüzde 50 oy aldı. Son 31 Mart seçimleri de iki aday arasında binde 1,5 fark oluştu. Bu sonuçlar da bize gösteriyor ki, bundan sonraki seçimlerde de ittifaklar nedeniyle benzer sonuçlar çıkması muhtemeldir” tespitini yapıyor.

Vekillere sandık görevi

AK Parti seçim gününe yönelik sandık başındaki tedbirlerini de yeniden gözden geçirdi. Bu kapsamda, hafta sonu tüm milletvekillerine İstanbul’da görev verildi. AK Parti milletvekilleri seçim sandıklarının kurulu olduğu okullarda görev yapacak. Tüm gün okullarda kalacak milletvekilleri, oy sayımının bitip tutanağa bağlanmasına kadar görevli oldukları okullardan ayrılmayacak.

Günün Önemli Haberleri