Ak Partili kadınlar korkuyor mu?

Sadece ve sadece kendi partisinden olduğu için bir küfürbaza kol kanat geren kadınlardan olmadığınıza eminim, öyleyse nedir bu sessizliğinizin sebebi, Allah aşkına söyleyin de bilelim!

Nesrin YILMAZ nesriny@internethaber.com

Sayın Fatma Şahin,

Bundan bir ay kadar önce, Kamer Genç'in Meclis Genel Kurulu'nda size yönelttiği soruya çok sinirlendiniz. Hem de öyle böyle değil. Ben sizi o kadar sinirli görebileceğimi asla aklıma getirmezdim emin olun. Ama oldu. Kadınlığa vurgu yaparak söylediği söz için sizden özür dileyebilirdi.

Ama cümlelerinin içinde geçen kelimelerde hakaret var mı derseniz, ben aradım bulamadım. Ayrıca Atatürk'ün partisinde görev yapan bir milletvekilinin, "Atatürk olmasaydı" diye lafa başlamasının neresi abes anlamadım. Kamer Genç'in sözlerine sinirlendiniz, çünkü bence siz Atatürk'ün bu ülkeyi emanet ettiği modern, çağdaş, eğitimli Türk kadınlarından birisiniz, o gün mecliste Genç'in sizi Atatürk düşmanı gibi algılamış şekilde görünmesi sizin sinirlerinizi bozdu.

Olayın hemen ardından kendisine dava açtınız. Davanın sonucu ne olur bilemiyorum ama geçenlerde Atatürk'ün gay olduğunu iddia eden biri ceza almadı, fikirleri özgürlük kapsamında değerlendirildi! Sanırım Kamer Genç'in ki de böyle değerlendirilebilir. Hukuka güveniyoruz mutlaka olması gereken olacaktır.

CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, o gün sizden Kamer Genç adına özür diledi. Siz de zaten Kamer Genç'ten özür beklemediğinizi "onunla muhatap olmam" diyerek gösterdiniz.

Birkaç gün sonra Başbakan Kamer Genç'e çok ağır sözlerle yüklendi. Ne edepsizliği kaldı Kamer Genç'in ne ahlaksızlığı. Zaten kendi partisi de ona arka çıkmadı. Siyasetin "şamar oğlanına" döndü Kamer Genç. Bir AK Parti vurdu, bir kendi partisi.

Sonra partinizden Zeyid Aslan çıktı sahneye. Hem de ne çıkma... Bir çıktı pir çıktı tabiri cazise... Hani, küfürbazım diyecek olanı yerin dibine sokacak küfürler, ölmüş bir anneye ağıza alınmayacak türden sözler, Bülent Arınç'ın çok utandığı o kadınlık organına (vajinaya) atıfta bulunan "pis" sözler...Hani "babam olsa" cezasız kalmasın denilebilecek türden bir adalet örneği sergilemesini bekledik AK Partili kadınlardan.

Kamer Genç'i vakit kaybetmeden kınayan AK Partili analardan, bacılardan... Kadın milletvekillerinin hiçbirinden ses çıkmadı. Zeyid Aslan parti disiplin kuruluna sevk edildi, kurul hakkında işlem yapmaya gerek yoktur kararı verdi.

İçiniz rahat mı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, kadınların hep yanında olmaya söz vermiş bir bakan olduğunuz için size anlatmak istedim derdimi... Dün partinizdeki bütün kadın vekilleri aradım tek tek. Telefona cevap verenler "Bu konuda bilgim yok, bilgimin olmadığı bir konuda konuşamam" dediler. Kurul kararını okudum ama "kendim okumam lazım" dediler. Peki daha sonra arayayım dedim, işte bu sözden sonra, "bu konuda yorum yapmak istemiyorum" dediler.

Sadece Kocaeli milletvekiliniz Sayın Azize Sibel Gönül, "şu an yoldayım telefon sürekli kesiliyor, ben mola verdiğimde sizi arayıp bu kkonudaki görüşümü bildireceğim" dedi. Ne kadar sevindim anlatamam... Ama 2 gün oldu o mola hiç verilmedi. Ben aradım telefonuma yanıt gelmedi. Mesaj attım, "konuşacağım dediniz, vaz mı geçtiniz" yazdım ama cevap alamadım.

Sizin danışmanınızı da aradım. Çünlü biliyordum ki siz bunca küfürü hakaret saymayan disiplin kurulu kararını eleştirirdiniz. Eleştirmekle kalmayıp disiplin kurulunu göreve çağırırdınız. Öyle ya, Kamer Genç'in sözlerine çok sinirlenmiştiniz. Ama danışmanınız bana bu konuda konuşmayacağınızı tahmin ettiğini söyledi...

Ne kadar üzüldüm bir kadın olarak tahmin edemezsiniz...

Sadece ve sadece kendi partisinden olduğu için bir küfürbaza kol kanat geren kadınlardan olmadığınıza eminim, öyleyse nedir bu sessizliğinizin sebebi, Allah aşkına söyleyin de bilelim!

Günün sözü: Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır...