AK Parti'de Tayyip Erdoğan çatlağı!

Tayyip Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayan muhalefetin yanında, kendi partisinden de tam olarak adı telafuz edilmese de eleştiriler çoğalmaya başladı.

Nesrin YILMAZ nesriny@internethaber.com

Başbakan Erdoğan'dan Gezi Parkı Eylemleri sonrası yumuşama beklentisi sadece onun üslubunun sert olduğunu düşünen "karşı taraftan" gelmedi.

Tayyip Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayan muhalefetin yanında, kendi partisinden de tam olarak adı telafuz edilmese de eleştiriler çoğalmaya başladı.

Kültür eski bakanı Ertuğrul Günay’ın Gezi Eylemleri'nin başladığı günden beri attığı twitler ortada. Sadece Ertuğrul Günay değil, onun ardından daha önce CHP'li olan İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ve son olarak da İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Başbakan Erdoğan ve hükümetin tutumunu eleştirdi. 

Eleştirilerin partiye değil, Tayyip Erdoğan'ın şahsına yapılması en dikkat çeken noktalardan biri. Zaten eylemlerin de en dikkat çeken yanı doğrudan AK Parti'nin değil Başbakanın hedef alınmasıydı.

Diğer partilerde zaman zaman yaşanan bu fikir ayrılığı AK Parti'de ilk kez ortaya çıkıyor diyebileceğimiz bir sürece tanıklık ediyor. Öyle ki; Başbakanın yaptığı konuşmaları yalanlayan milletvekilleri oldu.

Kültür Eski Bakanı Ertuğrul Günay twitter'da "Dolmabahçe Camii’ne bira şişeleriyle girdiler" diyen Başbakan Erdoğan’a, hem de Başbakanın konuştuğu esnada “Süleyman Gündüz (AKP eski Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı) Dolmabahçe Camii yalanlarına cevap vermiş” diyerek, köşe yazısını paylaşarak yanıt verdi.

Günay sadece bununla kalmayarak sosyal medyadan eylemcilerin art niyetli olmadığını söyleyerek, Gezi Parkı eylemcilerine alenen desteğini yazmaktan da çekinmedi.

Daha önce CHP milletvekilliği yapan ve son seçimde AKP’li olan İzmir Milletvekili Erdal Kalkan yazdığı bir twitte "Hiç kimse vaz geçilmez değildir. Kutsallar dışında herkes ve her hareket eleştirilebilir. Kimse şah değil padişah değil. Önce insan. Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var. Bir de halk var. Yeter söz gençliğin" diyerek parti içindeki çatlağı derinleştirdi.

Son olarak, dün bir açıklama yaparak, Başbakanı eleştiren İstanbul Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, "Başbakan olaylar ve eleştiriler karşısında sinirleniyor. Yüzde 50’yi tutuyorum diyor. Türkiye’de iç savaş mı çıkaracaksınız, insanlar birbirlerini mi öldürecekler” diyerek AK Parti içerisindeki muhalefetten yana olduğunu gösterdi.

AK Parti'de Başbakanın üslubunu açıktan eleştiremeyen milletvekilleri ve Başbakana çok yakın isimler de bulunuyor. Kulislerde konuşulan iddialara göre, Başbakanın üslubunu yumuşatmasından yana olmayanlar, eylemcileri suçlayan videoları, fotoğrafları Başbakan'la paylaşarak onun sinirlenmesine yol açıyorlar. Ve kimi AK Partililer bu durumdan çok rahatsız.

Ama ilk kez tanık olduğumuz br şey oluyor, AK Parti milletvekilleri gizli de olsa alenen  de olsa Başbakanın üslubunu eleştirmeye başladılar. Başbakanı en çok sinirlendiren şeylerin başında da parti içerisindeki muhalefetin tavırlarının geldiği söyleniyor.