AK Parti ile CHP birbirine girdi

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP arasında faşist kavgası çıktı AK Partili ve CHP'lilerin arası gerildi.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li ve AK Partili vekiller arasında gergin dakikalar yaşandı.

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın, “Bunun sonu yok çocuklar. Şu çeneni bir dakika tutsan da” sözlerine tepki gösteren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Siz yarın seçimlerde sonuçlar belli sandığa gitmeyelim dersiniz, bunun açık anlamı faşizm, bunu savunanlar faşisttir, faşist kafadır. Bu yalaka kafadır. Hiç kimse benim hakkımda kapa çeneni diyemez” ifadeleri ile gösterdi.

Mehmet Sağlam başkanlığında toplanan Genel Kurul’da, CHP’nin, “bir camide veli toplantısı düzenlenmesinin araştırılmasına” ilişkin grup önerisi üzerinde “laiklik”, “Atatürk”, “faşist” tartışması yaşandı.

Laiklik tartışması çıktı

AKP Niğde Milletvekili Ömer Selvi, “CHP erimektedir. Laikliğe en çok zarar veren CHP’dir” sözlerine CHP’li vekiller sert tepki gösterinde salonda tansiyon yükseldi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Laiklik olmasaydı bugün Müslüman olmazdınız. Eğer bugün şayet Müslümansanız önce Allah’a sonra Atatürk’e ve laikliğe borçlusunuz. CHP laiklikten ödün vermez. Sen kendi partinle ilgili konuş. Atatürk ve laiklikle uğraşmayın” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, “Ne Atatürk ne laiklik ne cumhuriyet hiç kimsenin tekelinde değildir. Laiklik bezirganlığı da yapmayalım” diye konuştu.

Salonda tansiyon yükseldi

Bu arada Genel Kurul'da Sağlam ve Ağbaba arasında tartışma yaşandı.İtirazlar üzerine Sağlam, “Bunun sonu yok çocuklar. Yapmayın Allah aşkına… Şu çeneni bir dakika tutsan da…” diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, Sağlam’a tepki göstererek, “Nasıl konuşuyorsunuz, bir milletvekiliyle böyle konuşmaya hakkınız yok” dedi.

Sağlam da, “Ben sizi susturamıyorum. Kafanız estiği zaman kalkıp konuşuyorsunuz. En temizi dili kullanıyorum. Lütfen diyorum, siz anlamıyorsunuz, susmuyorsunuz kardeşim. Bu Meclis’te söz almanın usulünü İçtüzük yazıyor. Biriniz sus deyin. Bakınız Meclis’in düzenini sağlayamıyorum, susmuyorsunuz” diye konuştu.

Sataşma nedeniyle söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Sorun CHP’de. CHP’nin cumhuru yok, cumhuriyeti yok, halkı yok” diyerek tepki gösterdi

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da, “O kadar çok yediniz ki o yüzden adınız sizin, adınıza ne diyorlar biliyor musunuz alacakaranlık partisi” dedi.

Tekrar kürsüye gelen Canikli, “Biri yemişse çıkın açıklayın, var mı? Buyurun açıklayın, hani nerede” diye konuştu.

“Faşist Kafa”

Tartışmalar uzun süre devam ederken Ağbaba usul tartışması açılmasını istedi. Açılan usul tartışması üzerine kürsüye gelen Ağbaba, “Siz yarın seçimlerde sonuçlar belli sandığa gitmeyelim dersiniz, bunun açık anlamı faşizm, bunu savunanlar faşisttir, faşist kafadır. Bu yalaka kafadır. Hiç kimse benim hakkımda kapa çeneni diyemez. Tutumunuzu da kınıyorum” dedi.

Ahmet Aydın da, “Eğer faşizmi görmek istiyorsanız aynaya bakın, geçmişinize bakın” diyerek tepki gösterdi.

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da, “Eğer siz bu oturumda 69’u doğru kullansaydınız burayı sirke çevirmediniz. Burası sirk gibi oldu. Böyle Meclis olur mu? Faşistliğe gelince gazete patronlarını arayıp şunun bugünkü yazısını beğenmedim, şunu işten at diyen bir kimse bana göre Hitler’den de Stalin’den de daha faşisttir. Sizin devrinizde 300 milyon dolara satılan Tekel 1-1.5 sene içinde 2 tane el değiştirilerek 3 milyar küsur dolara satıldı işte bu namussuzluktur, vatan hainliğidir” dedi.

Nurettin Canikli de, “Has faşist görmek istiyorsanız CHP’nin tarihine bakacaksınız” diyerek tepki gösterdi.

Günün Önemli Haberleri