Ahmet Davutoğlu: Milli gelir 19 bin dolar oldu
Abone olBaşbakan Ahmet Davutoğlu,"Kişi başına düşen milli gelirimize baktığınız zaman bu da 19 bin doları geçti" dedi.
Başbakan Davutoğlu, küresel krizden bu yana 6 milyona
yakın yeni istihdam oluşturduklarını belirterek, "Kişi başına düşen
milli gelirimize baktığınız zaman bu da 19 bin doları geçti"
dedi.
Davutoğlu, Uluslararası Finans Enstitüsü'nce The Four Seasons
Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen "Türkiye'nin Dönem
Başkanlığında G-20 Gündemi" konferansı kapsamında dünkü akşam
yemeğinde konuklara hitap etti.
TÜRKİYE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ
YARATTI
Davutoğlu, Türkiye'nin ekonomik performansı ile 2001 yılındaki ekonomisi kıyaslandığında müthiş bir değişim görüleceğini dile getirerek, "Ama bütün perspektiflerden, tüm bakış açılarından bütçe açığımız sadece yüzde 1,4, borcumuzun gayrisafi yurt içi hasılaya oranı yüzde 13'lerde. Daha önceleri yüzde 25-30'lardaydı. Bütün istatistikler gösteriyor ki Türkiye bir başarı öyküsü yaratmıştır" diye konuştu.
İşsizliğin bütün ülkeler için çok büyük bir sıkıntı olduğunu ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin çok başarılı olduğunu ve geçen yıl 1 milyon 500 binin üzerinde yeni istihdam oluşturduklarını söyledi.
MİLLİ GELİR 19 BİN DOLARI
GEÇTİ
Davutoğlu, küresel krizden bu yana 6 milyona yakın yeni istihdam oluşturduklarını vurgulayarak, "Gayrisafi yurt içi hasılamız neredeyse 800 milyar doları geçti. Kişi başına düşen milli gelirimize baktığınız zaman bu da 19 bin doları geçti. Türkiye şimdi üst orta gelir grubu ülkelerden birisi haline geldi. Gelecek için de gerçekten güzel bir vizyonumuz var. 2023 vizyonu ki Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olacaktır ve dünya ekonomisindeki önde gelen ülkelerden biri olacağız" değerlendirmesinde bulundu.