Ahmedinejad'tan Erbakan'a övgüler

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Erbakan için övgüler sıraladı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan için düzenlenen sempozyuma mesaj gönderdi.

Ahmedinejad, Erbakan için "gerginlik ve çatışmalardan uzak, küresel çapta adalet hedefine ulaşmak için olumlu etki bırakacak bir teşkilatın, D-8'in öncüsü ve mimarı" ifadelerini kullandı.

Ankara'da MEB Şura Salonu'ndaki ''Uluslararası Erbakan Sempozyumu'nda bugün ‘Erbakan'ı Anlamak' oturumu yapıldı. Oturum başlangıcında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın gönderdiği mesaj okundu. Mehmud Ahmedinejad, Erbakan'ın gerginlik ve çatışmalardan uzak, küresel çapta adalet hedefine ulaşmak için olumlu etki bırakacak bir teşkilatın, D-8'in öncüsü ve mimarı olduğunu belirterek, Erbakan için satır başları ile derin ve kalıcı izler bıraktığı, temelini İslam inancından alan adalet ve insan anlayışıyla, emperyalist ve siyonist mihraklarla sürekli bir mücadele içinde olduğunu. söyledi.

Fas Tevhid ve İslam Hareketi Genel Başkanı Muhammed Hamdavi ve Filistin İslami Hareket Genel Başkan Yardımcısı Kemal Hatib de sempozyuma konuşmacı olarak katıldı. Erbakan'ın, bütün Müslümanların meseleleriyle derinden ilgilendiğini, siyasetin öneminin farkında olduğunu belirten Hamdavi, Arap dünyasındaki son gelişmelerden sonra tüm İslam dünyasının iyi siyasetçilere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Hamdavi, reform ve değişim gerçekleştirmek isteyen Arap dünyasının da bugün karşısında sert duvarlar görebileceğini söyledi.

Kemal Hatib ise Necmettin Erbakan'ın İslami direniş için çaba harcadığını, her zaman savaşa karşı çıktığını anlattı.

Günün Önemli Haberleri