Ağca otoyol eşkiyalığına soyundu

Abone ol

Mehmet Ali Ağca, Ağca otoyol eşkiyalığına soyundu! Dün de gizlice İstanbul'a gelmek için korumalarına otoyol kestirdi.

Sincan F Tipi Cezaevi’nden önceki gün tahliye edilen Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca, İstanbul’a gitti. Ağca, cezaevinden tahliye olduktan sonra GATA’da kontrolden geçirilmiş ve daha sonra da lüks bir otele yerleşmişti. Önceki geceyi otelde geçiren Ağca, saat 21.00’den itibaren odasında yalnız kaldı.

Ağca’nın pek çok çeşitte tatlı siparişi verdiği, bilgisayar ve yazıcı istediği öğrenildi. Ağca’nın avukatı Gökay Gültekin de dün basın mensuplarına Ağca’nın programı ile ilgili yanıltıcı bilgiler verdi. Sabah saatlerinde otele gelen Gültekin, gazetecilere “Bugün yalnızca odasında dinlenecek ve büyük ihtimalle yarın (bugün) yapacağı basın toplantısına hazırlık yapacak” dedi.

Yolda lüks cipe bindi

Ancak avukatın bu sözlerine rağmen Ağca, otelden saat 15.00 sıralarında İstanbul’a gitmek üzere çıkış yaptı. Otel garajından bir araca binen Ağca ve beraberindekiler, daha sonra Eryaman yakınlarında araç değiştirdi. Mehmet Ali Ağca’nın korumalığını yaptığı belirtilen kişiler, burada kendilerini takip eden basın mensuplarının bulunduğu araçların önünü keserek, takip edilmesine engel oldu. Ağca, beraberindekilerle karayoluyla İstanbul’a gitti.

İSTANBUL’A GİTTİ

Önceki gün tahliye olduktan sonra Ankara Sheraton Otel’e yerleşen Mehmet Ali Ağca’nın avukatları gazetecilere “Ankara’da basın toplantısı olacak” diye açıklama yaptı. Ancak Ağca, lüks bir ciple gizlice İstanbul’a gitti.

Ağca’nın cezası nasıl 10 yıla düştü?

Gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın, bu cinayetten dolayı aldığı bir idam ve iki ayrı gasp suçundan yediği 36 yıl hapis cezasına rağmen sadece 10 yıl hapis yatarak çıkmasının ardından ANAP, DSP-MHP-ANAP ve AKP döneminde yapılan düzenlemeler var. Ağca, birçok mahkeme, Yargıtay ve Adalet Bakanlığı’nın verdiği kararlar ve yapılan itirazlarla karmaşık bir süreç sonunda yapılan infaz hesabıyla sadece 10 yıl yatıp tahliye oldu. Ağca’nın İpekçi cinayetinden aldığı idam, Özal affıyla 10 yıla düştü. İki ayrı gasp suçundan aldığı 36 yıl ceza ise 2005’de çıkarılan yeni TCK’ya göre 21 yıl 5 aya indi. Bu ceza da Rahşan affına girdi ve Ağca iki gasptan hiç hapis yatmadı.

Orlandi yaşıyor onu Vatikan’a getireceğim

İtalya’daki günlük gazetelerden La Repubblica’nın sorularını yazılı yanıtlayan Mehmet Ali Ağca, 27 yıldır haber alınamayan Vatikan vatandaşı kızın hayatta olduğunu iddia etti. Bir Vatikan görevlisinin kızı olan Emanuela Orlandi, 22 Haziran 1983’te 15 yaşındayken Roma’da sırra kadem basmış, bir süre sonra isimsiz ihbarla Orlandi’nin Ağca’nın serbest kalması için kaçırıldığı iddia edilmişti. Ağca, gazeteye “Ortadan kaybolma diye bir şey yok. Orlandi benim özgürlüğe kavuşmamı sağlamak üzere kaçırıldı. Ben her şeyi bilsem de herhangi bir isim veremem. Ama şunu söyleyebilirim: Emanuela güçlü bir örgüt tarafından kaçırıldı. Bozkurtlar mı, KGB mi, Stasi mi? Hiçbir şey söyleyemem. Emanuela’ya kaçırıldığı günden bu yana insanca davranılıyor. Şu anda gayet iyi. Ancak dışarıyla temasta sınırlamaya tabi tutuluyor. Bu yıl içinde onu Vatikan’a götürmeyi umuyorum. Bu, kaçırma olayının yıl dönümünde, yani 22 Haziran 2010’da mümkün olabilir” dedi.

Günün Önemli Haberleri