Af hayali bir başka bahara

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, af bekleyen liselilere kötü haberi verdi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Anadolu liseleri ve Anadolu Meslek liselerinde sınıfta kalan öğrencilere af çıkarılmayacağını bildirdi.

Çelik, Antalya'nın Alanya ilçesinde hayırsever vatandaşlarca yaptırılan okulların açılış törenlerine katıldı.

Çelik, Antalya'da 2,5 yılda 2 bin 500 derslik yapıldığını, bunun tüm Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik miktarının yüzde 30-33'üne tekabül ettiğini söyledi.

Son 1,5 yılda Antalya eğitimine 8 bin bilgisayar kazandırıldığını belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Antalya'ya 3,5 yılda 205 milyon YTL'lik eğitim yatırımı yapılmıştır. Eğitim tarihinde ilk defa bizim Hükümetimiz tarafından atamada öncelikli yörelerle ilgili farklı bir uygulama getirildi. 'Mahrumiyet bölgesi' kavramı, 'atamada öncelikli yöre' kavramları farklı ve genişti. Bu kavramlar, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illeri kapsıyordu. Biz, mahrumiyet kavramını ilçe bazına indirdik. Şu anda Bursa'nın Orhaneli ilçesi de Balıkesir'in Dursunbey ilçesi de bu kapsamdadır."

Bakan Çelik, "Anadolu Meslek liselerinde sınıfta kalan öğrencilere af çıkacak mı?" şeklindeki soru üzerine, "Af defterini kapattık. Ben onunla ilgili defalarca açıklama yaptım. Yapılması gerekenleri genelge olarak da okullara gönderdik. Çocukları bu beklenti içine sokmayalım. Okullarda sıkıntı yok. Hepsi çözüldü" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri