ABD'nin başkenti Washington’da büyük patlama! Ses Beyaz Saray'dan duyuldu, nedeni belli oldu!

Abone ol

ABD'nin başkenti Washington’da büyük patlama meydana geldi, patlamanın Beyaz Saray’dan duyulduğu bildirildi. Öte yandan patlama sesinin tatbikat sırasında yapılan bir uçuştan kaynaklandığı belirlendi. Gelen son dakika bilgilerine göre uçuşa yasak bölgeyi ihlal eden Cessna Citation tipi küçük uçağı, takip için havalanan savaş uçaklarının yaptığı sonik patlamaya neden olduğu ve küçük uçağın dağlık araziye düştüğü açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington'da büyük patlama sesini meydana geldi. Patlamanın sesi Beyaz Saray'dan da duyulurken son dakika haberini Türk gazeteciler peş peşe Twitter'dan duyurdu.

Gazeteci Yunus Paksoy ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bölgede duman olmadığını, patlamaların 15 Temmuz'u hatırlattığını ifade ederek, "Sonik patlamalar gibiydi." dedi.

Gazeteci Selim Atalay ise patlama ile ilgili attığı tweet'te "ABD Başkenti Washington'da birkaç dakika önce büyük bir patlama oldu. Yer sarsıldı ne olduğu belirsiz. Twitter birbirine soruyor" ifadelerini kullandı.


Peş peşe açıklamalar geldi

ABD’nin başkenti Washington DC’de şiddetli patlama sesinin duyulmasının ardından halk paniğe kapıldı. Patlama sesinin tatbikat sırasında bir savaş uçağının sonik patlama yapması nedeniyle duyulduğu açıklandı.

Washington DC İç Güvenlik ve Acil Durum Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Başkent bölgesindeki topluluklardan bu öğleden sonra şiddetli bir patlama sesi geldiğine dair raporların farkındayız. Şu anda herhangi bir tehdit yok” denildi.

Annapolis Acil Durum Yönetimi Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise, başkent bölgesinde duyulan şiddetli patlama sesinin Savunma Bakanlığı tarafından izin verilen bir uçuştan kaynaklı olduğu ifade edilerek, “Bu uçuş bir ses patlamasına neden oldu. Şu anda mevcut olan tüm bilgiler bu kadar” denildi.

Tatbikat denildi ama gerçek bambaşka çıktı

ABD’nin başkenti Washington DC’de şiddetli patlama sesinin tatbikat sırasındaki bir uçuştan değil yasak bölgeyi ihlal eden Cessna Citation tipi küçük uçağı, takip için havalanan savaş uçaklarının yaptığı sonik patlamadan kaynaklandığı açıklandı. ABD’li yetkililer, küçük uçağın Virginia'da dağlık bir araziye düştüğünü ifade ederek, kazaya savaş uçaklarının neden olmadığını aktardı. Kazadaki ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

ABD basınında yer alan haberlerde ise, küçük uçağın otopilotta olduğu ve yetkililerin pilotla temas kuramadığı iddia edildi.

Günün Önemli Haberleri