AB'den Yunanistan'a krediye yeşil ışık

Abone ol

AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, Yunanistan ile yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, "Yunanistan'la son günlerde yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildi ve kalan önlemlerin alınması konusunda bir anlaşma sağlandı" dedi.

Moscovici, AB Komisyonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan'a sağlanacak kredilerin 12 milyar avroluk kısmı için üzerinde uzlaşılmamış konuların çözüldüğünü belirtti.

Yunanistan Parlamentosu'nun perşembe günü gerekli mevzuat düzenlemelerini yasalaştırmasını beklediklerine dikkati çeken Moscovici, Yunanistan'ın mevzuatlarında uyum sağlaması halinde ödemelerin yapılacağını söyledi.

Moscovici, Yunanistan'la yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini ve kalan önlemlerin alınması konusunda bir anlaşmaya varıldığını ifade etti.

Öte yandan, Avro Grubu'nun geçen hafta yaptığı toplantıda avro kullanan ülkelerin maliye bakanları Yunanistan'a sağlanacak kredi taksitinin gerekli düzenlemeler yapılana kadar tutulmasına karar vermişti.

Yunanistan'ın bazı finansal reformları geciktirmesi, 3'üncü kurtarma paketi kapsamında ülkeye sağlanacak kaynağın serbest bırakılmasını önlemişti.

Avro Grubu, Yunanistan'dan, bir hafta içinde kurtarma programı çerçevesinde finans sektörüne yönelik tedbirleri ve yasal mevzuatları tamamlamasını talep etmişti.

Yunanistan, bu sürecin tamamlanması sonucunda, alacağı kaynakla bankacılık sektörünün sermaye yapısını düzenleyecek.

Yunanistan, temmuz ayında kreditörlerle çeşitli mali düzenlemelerin yapılması koşuluna bağlı olarak 86 milyar avroluk 3'üncü kurtarma paketi konusunda uzlaşmıştı.

Günün Önemli Haberleri