ABD'deki Zarrab davasında yeni tanık dinlendi

Abone ol

ABD'de Hakan Atilla'nın sanık olarak yargılandığı, Reza Zarrab'ın ise tanık olduğu jürili duruşmanın 9’uncu günü başladı. Mahkeme, 17-25 darbe girişiminin firari polisini tanık olarak dinledi.

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın sanık olarak yargılandığı davada, mahkeme heyeti 17-25 darbe girişiminin firari polislerinden Hüseyin Korkmaz'ı tanık olarak dinlendi.

FETÖ'cü firari polis ABD'deki Mehmet Hakan Atilla davasında tanık olarak dinlendi. Soruşturmanın ana hedefinin Reza Zarrab olduğunu ileri süren firari polis Hüseyin Korkmaz, soruşturmada Reza Zarrab ile birlikte Zafer Çağlayan ve Süleyman Aslan'ın ilk halkada yer aldığını Muammer Güler'in de ikinci halkada yer aldığını ileri sürdü.

ATİLLA'NIN AVUKATLARINDAN FETÖ DELİLLERİNE İTİRAZ

Atilla'nın avukatları, Korkmaz'ın tanıklığına, 17-25 Aralık dönemine ait olduğu ileri sürülen bir takım belge ve fotoğrafların güvenilirliğine ve geçerliliğine itiraz etti.

Korkmaz, soruşturmanın teknik ve fiziki takip yöntemi ile yapıldığını, soruşturma genişledikçe Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan, Hikmet Tümer, Özgür Özdemir, Onur Kaya, Mustafa Behçet Kaynar gibi isimlerin de dosyaya eklendiğini söyledi.

Soruşturma kapsamında yer alan kişilerin rüşvet, evrakta sahtecilik, kara para aklama ve altın kaçakçılığı nedeniyle soruşturulduklarını anlatan Korkmaz, 17-25 Aralık darbe girişiminde 50-100 arasında kişinin takip edildiğini söyledi.

Duruşmada, dolar dolu ayakkabı kutuları fotoğrafı, Reza Zarrab'ın İstanbul Ortaköy'de Avrupa Birliği Bakanlığı ofisine giriş çıkışını gösteren fotoğrafı, jüri üyelerine ve mahkemeye delil olarak sunuldu.

Günün Önemli Haberleri