ABD vizesi harçları ne olacak? Amerika iade yapacak mı?

Abone ol

ABD vize yasağıyla ortaya çıkan bir sorun da Amerika vizesi için yatırılan harç paraları. ABD büyükelçiliği harç paralarını geri iade edecek mi, acentalara işlem için para verenler bu parayı geri alabilir mi?

ABD ve Türkiye vize başvurularını 8 Ekim 2017 tarihi itibariyle karşılıklı olarak askıya aldı. Peki Amerika vizesi için yatırılan harçlar ne olacak, paralar iade edilecek mi?

Vize acentalarına göre, ABD vizesini almak için yurt içi ve yurt dışında gerekli tüm ödemeleri yapan, konsolosluklardaki randevularını bekleyen ancak vizelerini alamadan ambargoya denk gelen kişilerin sayısı oldukça fazla. Bu kişilerin arasında özellikle ABD'de yatırım yapmak isteyen iş adamları, eğitim almak isteyen öğrenciler ve turistik amaçlı ABD'yi ziyaret etmek için başvuranlar bulunuyor.

ABD vizesi bekleyen öğrenciler ne yapacak : Vize kararı en çok öğrencileri mağdur edecek. İstanbul Vize Merkezi Şube Müdürü Cansu Akkaya, sadece kendi acentalarında 15 öğrencinin bir ay içinde konsoloslukta vize randevusu olduğunu söylüyor: "Taksim şubemizdeki 6 öğrenci, Ankara ve İzmir'deki şubelerimizde 9 öğrenci olmak üzere vize işlemleri için bize başvuran 15 öğrenci tüm işlemlerini halletmiş ve konsolosluk randevusu için bekliyordu. Hepsinin bir ay içinde konsolosluk randevusu vardı fakat şimdi ne olacağını bilmiyorlar."

ABD vize randevu bedelleri ve vize harçları iade edilecek mi? : Acenta yetkilileri, bu aylarda ABD'ye yapılan öğrenci vizesi başvurularını daha çok dil okulları için yapılan vize başvuruları oluşturuyor. Peki randevu için yatırılan paralar ne olacak? Konsolosluktaki randevu tarihini bekleyen öğrenciler, şu ana kadar sadece vize için 160 dolar , randevu bedeli ve öğrenci vize harcı olarak da 200 dolar ödediler. Eğer randevu tarihlerine kadar bu durum değişmezse, bu paralarının iade edilip edilmeyeceğini bilinmiyor.

Vize danışmanlık ücretleri iade edilecek mi? : Mevcut durumda yaşanan bir diğer karmaşa ise, acentalara vize danışmanlık ücretini ödeyen vatandaşların paralarının iade edilip edilmeyeceği olarak karşımıza çıkıyor. Danışmanlık şirketleri nasıl bir tutum izleyecek merak konusu.

ABD vizesi almanın başka yolu var! Amerika vizesi harçları ise...

Günün Önemli Haberleri