ABD Başkanı Trump OHAL ilan edecek

Abone ol

Meksika sınırına duvar örmek isteyen ABD Başkanı Trump, hükümetin 35 gün kapalı kalmasın neden oldu. Duvar ısrarından vazgeçmeyen Trump bu kez OHAL ilan edecek.

AMERİKA Birleşik Devletleri'nde siyasiler (ABD) hükümetin 35 gün kapalı kalmasını ardından yeni bir krizle başa çıkmaya çalışıyor. Duvar için ödenek alamayan ABD Başkanı Donald Trump, hükümetin kapanmasına neden olmuştu.

Duvar konusunda ısrarını sürdüren Trump, amacına ulaşmak için şimdi ise başka bir yol denemeye hazırlanıyor. ABD Senatosu çoğunluk lideri Mitch McConnell,  Trump'ın kendisine hükümetin bir kez daha kapanmasını engellemek için sunulması beklenen bütçe yasasını onaylayacağını, ancak bununla birlikte Trump'ın olağanüstü hal ilan edeceğini söylediğini söyledi.

SÖZÜNÜ TUTACAK
McConnel'ın açıklamasını Beyaz Saray Sözcüsü de teyit etti. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı açıklamada, "Başkan bir kez daha sözünü tutarak duvarı inşa edecek, sınır koruyacak, ülkemizin güvenliğini sağlayacak" ifadelerini kullandı.

PELOSİ HAREKETE GEÇTİ
Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Trump'ın acil durum ilanına karşı yasal yollara başvuracağını duyurdu. Trump, daha önce kongrenin sınır güvenliği konusunda adil bir uzlaşmaya varamaması durumunda hükümetin 15 Şubat'ta yeniden kapanacağını ya da kendisinin başkanlık yetkilerini kullanarak "acil durum" ilan edeceğini açıklamıştı.

Günün Önemli Haberleri