ABD bakanını sıkıştıran Gülen sorusu! FBI mı deyip kaldı

Abone ol

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu’nun oturumuna katılıp soruları yanıtladı. Bakana yöneltilen sorulardan bir kısmı Türkiye ve Fethullah Gülen ile ilgili oldu. Bakan bir soruda sıkışıp kaldı.

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu’n kongre üyeleri eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in Türkiye'yle ilişkileri ve Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili soruları yanıtladı. Bakanın en çok zorlayan ise FBI'ın Gülen hakkındaki tavsiyesi oldu. Bu soru gelince Bakan 'FBI mı?' deyip kaldı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre oturumda, Temsilciler Meclisi Üyesi Zoe Lofgreen Sessions'a Flynn'in, Trump kampanyasında görevliyken Türk hükümeti adına çalıştığını bilip-bilmediğini sordu. Sessions bu soruya, "Bu yönde bir bilgim olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdi.

FB''LI GÜLEN SORUSUNDA KALDI...
Lofgreen'in bakanı sıkıştıran sorusu da "Başkanlık yemin töreni sonrasında FBI'dan, Gülen'ın sınırdışı edilmesiyle ilgili Türkiye'nin 2016 tarihli resmi talebinin gözden geçirilmesinin istendiğini biliyor muydunuz?" şeklindeydi. Sessions, bu soruya soruyla karşılık verip, "FBI mı?" dedi ve susup kaldı.

Gülen'i 15 milyon dolar karşılığında...: Michael Flynn'in iddia edildiği gibi Fethullah Gülen'i kaçırıp 15 milyon Dolar karşılığında Türk hükümetine teslim edilmesi konusunda bilgisi olup olmadığı da Lofgreen'in sorduğu sorular arasındaydı. Adalet Bakanı bu soruya da "Kesinlikle hayır" yanıtını verdi. Başını hayır anlamında sallayan Sessions, "Demek istediğim" diye başladığı cümleyi yarıda bıraktı ve tekrar "Hayır" dedi.

Günün Önemli Haberleri