2020 asgari ücreti zammında kriz çıktı! Bakan açıklarken Türk-İş çekti gitti

Abone ol

Asgari Ücret Komisyonu Toplantısından son dakika haberi geldi. Zehra Zümrüt Selçuk, "Asgari ücreti 2.943 TL bürüt, 2.324 TL net olarak belirledik." dedi. Türk-İş "Karara muhalefet ediyoruz" deyip toplantıyı terk etti.

7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri nihayet sonuçlandı. Bugün dördüncüsü düzenlenen Asgari Ücret Komisyonu Toplantısından sonra tüm Türkiye 2020 yılında asgari ücrete yapılan zam oranını son dakika olarak öğrendi. 

Bakan Selçuk'tan sonra işçileri temsilen söz alan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, bu rakamla işçilerin ancak 10 gün geçinebileceğini belirterek "Bu rakamı kabul etmemiz mümkün değil" sözleri sonrası masayı terk etti.

"Komisyonu'muz kararını oy çokluğu ile aldı"

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "1 Ocak 2020 tarihinden itibaren asgari ücreti 2.943 TL  bürüt, 2.324 TL net olarak belirledik. Bu sene de Asgari Ücret Tespit Komisyonu'muz kararını oy çokluğu ile aldı." ifadelerini kullandı. 

Evli ve 3 çocuklu kişi için yeni asgari ücret net olarak 2.479 TL olmuş oldu.

2020 asgari ücret desteği 

2020 yılında asgari ücret desteğini tüm işletmeler için 75 lira olarak sürdürmeye devam edeceğiz.

Türk-İş zammı kabul etmedi

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Biz Türk-İş olarak, açlık yoksulluk ve bir kişinin yaşam maliyetini daha önce sizinle açıkladık. Bu rakam ciddi araştırmalar sonucunda çıktı. 2 bin 578 lira rakamını açıkladık. En az bu ücret olacağını sizlerle paylaştık. Açıkladığınız rakamı işçi kesimi olarak kabul edemiyoruz. 2008 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden bir kriz nedeniyle alım gücünün en fazla düştüğü dönemi yaşanıyoruz.

Bu rakam işçilere 10 gün yeter. Karara katılmıyoruz, muhalefet ediyoruz. Toplantıdan ayrılıyoruz.
Günün Önemli Haberleri