20 bin öğretmen ataması yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenleri kışkırtmak doğru yaklaşım değil

Abone ol

Beştepe'deki 20 bin öğretmen atama töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım, böyle caddelerde sokaklarda dolaşanlar değil. Öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru bir yaklaşım değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 20 bin sözleşmeli öğretmen atama töreninde konuştu. Ankara'daki öğretmen eylemine yönelik tartışmalara değinen Erdoğan, "Türkiye'ye dair elle tutulur projeleri olmayanların boykot çağrısı, öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan art niyetli bir girişimdir. Bırakın boykotu...Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?  Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Caddelerde sokaklarda dolaşanlar değil." dedi.

 Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Sizlerin katılımı ile öğretmen sayımızı 1 milyon 10 bin'e çıkarmış oluyoruz. 750bin öğretmeni biz atadık. Herkes özgürce herhangi kısıtlamaya maruz kalmadan vazifesini yerine getiriyor. 

"Boykot çağrısı art niyetli girişimdir"

-Öğretmenlerin haklarını güçlendirme konusunda önemli adımlar attık.  Eğitim sistemimizin faydasına olan böyle meseleyi istismar edenleri görmekten hicap duruyorum. Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde öğretmenlerimiz müstakil meslek kanununa kavuştular. Öğretmenlerimize ilave mali haklar da tanıdık. Bu kazanımlar ülkemizde birilerini rahatsız ediyor. 

-Türkiye'ye dair elle tutulur projeleri olmayanların boykot çağrısı, öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan art niyetli bir girişimdir.

Bırakın boykotu...Siz eğitim öğretim mimarı mısınız yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız?   Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Caddelerde sokaklarda dolaşanlar değil.

-Eğitim gibi doğrudan evlatlarımızın geleceğini ilgilendiren konuyu gündelik siyasete meze yapmak doğu yaklaşım değil. Öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru bir yaklaşım değildir. Öğretmenlerimizin fitne teşebbüslerine prim vermeyeceğini biliyorum. 

-Temmuz ayı zamları ve düzenleme ile usta öğretmenlerimizin ücretlerinde yüzde 70lik artış yaşandı. Gelecek dönemde öğretmenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

-Salgının en fazla etkilediği alanların başında eğitim gelmektedir. Çocuklarımızın sağlıklı şekilde eğitim öğretimin hayatlarını sürdürebilmeleri için gereken çabayı göstereceğiz. Sosyal medya mecralarından yayılan popüler kültürün zararlarından yavrularımızı korumamız gerekiyor. Öğretmenlerden gereken özeni bekliyoruz. İki ayaklı mücadele ile bunu yürütmeliyiz. Medeniyet Bilinci ve Kültür Okur yazarlığı çalışmasını yakından takip ediyorum. Yakında başlatılacak Türkçe seferberliğini de memnuniyetle karşılıyorum.

-Erken yaşlardan başlayarak değerleri bir kuyumcu titizliği ile evlatlarımıza öğretmenli, rehberlik etmeli gönüllerine dokunmalıyız. Kırmadan dökmeden güzel sözle kendi hayatımızdan vereceğimiz örneklerle çocuklarımızın eğitimine özen göstermeliyiz.

-Ailelerimizin evlatlarını yetiştirirken özgürlük adına popüler kültürün acımasız dişlilerine terk etmemeleri çok ama çok önemlidir. Yeni medya araçları ile servis edilen sapkın hayat tarzlarının çocuklarımızın hayatlarına sirayet etmesinin önüne geçemeyiz. Tehditlerle mücadelede adım atmakta geç kaldığımız her günü büyük kayıp olarak görüyorum. 

Günün Önemli Haberleri