2 kızla basılan BDP'liye şok!

Abone ol

BDP Genel Merkezi, çocuk yaşta iki kız kardeşe aracında cinsel tacizde bulunan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı A.Ç.’nin partiden ihraç edildiğini açıkladı

Siirt'te otomobilinde 2 kız çocuğu ile yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin, Siirt Belediyesi'ne gönderdiği diyekçede Başkan Yardımcılığı ve Meclis Üyeliği'nden istifa ettiğini açıkladı.

BDP Genel Merkezi, çocuk yaşta iki kız kardeşe aracında cinsel tacizde bulunmaktan gözaltına alınan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı A.Ç. ile ilgili kararını açıkladı. A.Ç.’nin partiyle ilişiğinin kesildiğini bildiren BDP yönetimi, belediye meclis üyeliğinden istifa etmesini, yargının da hemen tutuklama kararı vermesini istedi.

BAKANLIK, İKİ KIZI KORUMA ALTINA ALDI

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Çekin'in cinsel tacizine uğradıkları iddia edilen kız kadeşler 13 yaşındaki S.A. ve 17 yaşındaki M.A., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Bakanlık, Hukuk Müşavirliği tarafından açılacak davaya müdahil olacağını, bugüne kadar 126 davaya müdahil olunduğunu ve müdahil olunan davaların safahatının takip edildiğini açıkladı.

BDP'Lİ BAŞKAN KÜÇÜK KIZLA BASILDI

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı A.Ç., ’2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak’ suçlamasından gözaltına alındı.




BDP: 'TUTUKLANMALIDIR'

BDP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatift Çekin'in, yaşları 13 ve 17 olan iki kız çocuğuna yönelik cinsel istismarı yönünde iddiaların söz konusu olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Zanlı kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir. Disiplin Kurulumuz, en hızlı şekilde, en etkin kararı verecektir. Bununla birlikte şahsın Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmesini bekliyoruz. Ayrıca bu vahim durum nedeniyle söz konusu kişinin partimizle hiçbir ilişkisinin kalmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı, derhal tutuklanmalıdır. Yargı bu vahim durumu kız çocukları lehine ele almalı, onların haklarını koruyacak şekilde hareket etmelidir. Partimiz mağdur çocukların yanındadır. Her türlü sosyal, psikolojik ve hukuki desteği verecektir."

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Siirt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dün 10 çocuk babası 62 yaşındaki Abdullatif Çekin'in otomobilinde kızlarla birlikte olduğu ihbarı alınca harekete geçti. İpekyolu Caddesi üzerinde Abdullatif Çekin, iddiaya göre park halindeki otomobilinde 17 yaşındaki M.A. ve kardeşi 13 yaşındaki S.A. ile birlikte görüldü. Polisleri görünce otomobili çalıştırıp bölgeden uzaklaşmak istediği ileri sürülen Abdullatif Çekin ile yanındaki M.A. ve S.A., kısa süren takibin ardından yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen çıkarılan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin, çıkarıldığı mahkemece 'yurt dışı yasağı' konularak ve haftanın 3 günü karakolda imza atması karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Günün Önemli Haberleri